maritbet girişmaritbet
Başkent'te Mercan Caddesi'nin bir bölümü çöktü!

Başkent'te Mercan Caddesi'nin bir bölümü çöktü!

Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nin bir bölümü, komşu parselde süren inşaatta tekniğine uygun yapılmadığı belirtilen kazı çalışması sonucu çöktü.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Çankaya Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nin bir bölümünün, bölgede devam eden bir inşaatta, tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması nedeniyle, çöktüğü bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Mercan Caddesi'nin bir petrol istasyonu yakınındaki bölümünde, saat 22.30 sıralarında yaklaşık 7-8 metre derinliğinde çökme meydana geldi. Çökme sonucu petrol istasyonu hizasında bulunan taş duvarlarda da hasar oluştu. 

Çökmenin akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. 

Mercan Caddesi

Olay yerinde inceleme başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yoldaki çökmenin, komşu parselde devam eden inşaatta tekniğine uygun yapılmayan kazı ve forekazık sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını belirledi. 

Çökme sonucu altyapı sistemlerinin de tahrip olduğu bölgede, yaşanan su kesintisinin giderilmesi için çalışma başlatıldı. 

Doğalgaz ve enerji hatlarındaki hasarın giderilmesine ilişkin kuruluşların çalışma yaptığı bölgede, enerji sıkıntısına yol açmayacak önlemler de alındı. 

İnşaatta gerekli koşullar sağlanıncaya, bölgede can ve mal güvenliği garantiye alınıncaya kadar, cadde trafiğe kapalı kalacak, ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanacak. 

Konuya ilişkin gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı, Büyükşehir Belediyesince çöküntü nedeniyle sorumluluğu bulunan firmaya en yüksek cezanın uygulanacağı bildirildi.

Mercan Caddesi

ASKİ ekipleri çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, yolun çökmesi sonucu hasar gören boruların onarımı için çalışmalarını sürdürüyor.

ASKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, çöken yolun alt bölümünde kalan Kırkkonaklar Mahallesi'ne geçici olarak su verilmeye başlandı. Yolun yukarı tarafında yer alan Büyükesat Mahallesi kesimine su verilebilmesi için ise çalışmalar en geç bugün saat 17.00'de tamamlanacak. 

Yorum Yaz