maritbet girişmaritbet
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temeli atıldı

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temeli atıldı

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, yeni eylem planını yakında açıklayacaklarını söyledi.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan trafik sorunu ile ilgili, yakın dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte "yeni eylem planını" açıklayacaklarını duyurdu.

İstanbul'da Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı'ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından 40-50 dakikada buraya geliyordunuz. Artık 10 dakikada geleceksiniz. İstanbul 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez, ama bizim yaşımızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi 'Bu İstanbul'un hak ettiği bir şey değil' dedi. İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım dedi, siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim.

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA AÇILIYOR

Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımız ile beraber yapacağız. İstanbul'a ne yaparsak, ne projeler kazandırırsak azdır. İstanbul'a bizim borcumuz var. İstanbul'a daha çok eserler kazandıracağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üzerinden tren de geçen dünyanın en geniş köprüsüdür. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Ak Parti tek başına iş başına geldi Türkiye'nin önü açıldı. Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru elele gidelim. Onun için ayrışmayı çatışmayı ortadan kaldıralım barışı kardeşliği en ileri noktaya götürelim..

YENİ EYLEM PLANI GELİYOR

Bu işleri milletimizin geleceği için yapıyoruz. Geçtiğimiz gün Türkiye'nin büyüme rakamları açıklandı. Türkiye kaosa gidiyor, Türkiye krize gidiyor diyenlere inat Türkiye ilk 5 ülke arasında yerini aldı. İstanbul dünyanın en güzel şehri. Belediye Başkanımız çok güzel işler yapıyor. Ortasından deniz geçen başka şehir yok. Bugün temelini attığımız metro ne ilk ne de son. İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız. İstanbullara da buradan duyuruyorum, hayırlı uğurlu olsun. Bu projenin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bakırköy-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak"
  • 12.04.2021 11:45

"Bakırköy-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak"

Bakan Karaismailoğlu, toplam fiziki ilerlemenin yüzde 62 olduğu Bakırköy-Bahçeli ...

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temeli atıldı
  • 12.06.2016 11:23

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temeli atıldı

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Başbak ...

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor!
  • 11.06.2016 16:23

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma T ...