maritbet girişmaritbet
Bakanlıktan müteahhitlere 1.1 milyarlık ödeme müjdesi!

Bakanlıktan müteahhitlere 1.1 milyarlık ödeme müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, müteahhitlere 1.1 milyar liralık hakediş ödemesi yapacak.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası, ekonomide işler normal takviminde ilerliyor. Karayollarındaki müteahhitlerin hakedişleri de planlandığı şekliyle ödenmeye başlandı.  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bu kapsamda 1 milyar 150 milyon lirayı bulan ödemeyi bir hafta içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup askerin başlattığı darbe girişimi nedeniyle Türkiye'de olağanüstü günlerin yaşandığını söyledi.  

Arslan Hürriyet'e yaptığı açıklamada, yaşanan olağanüstü günlere karşın ekonomide öngörülen çalışmaların planlandığı gibi sürdüğünü belirterek, “Hükümetimizle, Bakanlığımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarınızla birlikte ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırma kararlılığıyla yolumuza devam edeceğiz. Bunun için de büyük projelerimizi birer birer tamamlıyor, yenileri için adımlarımızı atmayı sürdürüyoruz” dedi. Mali disiplinden taviz vermediklerini, ancak ödeme takvimlerini de aksatmadıklarını anlatan Arslan şöyle devam etti: 

ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

“Buna en güzel örnek, karayolları müteahhitlerimiz. Bakanlığımız tarafından karayollarımızın yapımında görev alan müteahhit firmalarımızın alacağı olan ödemeleri zamanında yapıyoruz.  Ülkemizde mali düzen ve ekonomik yapı normale dönmeye başladı. Yaptığımız bu ödeme de bunun en büyük kanıtlarından biri. Türkiye'nin dimdik ayakta durması, bununla kalmayıp sürekli güçlenmesi, 79 milyon vatandaşımızın beklentisi. Bizler de bu amaçla çalışmaya, ülkemizin önünü açmaya devam ediyoruz.”

TAMAMEN KURTULACAĞIZ

Söz konusu darbe girişiminin vatandaşların feraseti ile engellendiğini de hatırlatan Arslan, “Aziz milletimizin demokrasiye sahip çıkan destansı duruşu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlam ve yıkılmaz iradesi ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın kararlılığı sayesinde kısa zamanda bu girişim püskürtüldü. FETÖ'nün darbe girişimi, tez vakitte bu suç örgütünden ülkemizin tamamen kurtarılması gerektiğini de ortaya koydu” dedi. Milletin ve devletin bekasının her şeyin önünde geldiğini vurgulayan Arslan, bu nedenle demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, vatandaşların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini tehdit eden “terör örgütü” ile amansız bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlıktan müteahhitlere 1.1 milyarlık ödeme müjdesi!
  • 27.07.2016 10:00

Bakanlıktan müteahhitlere 1.1 milyarlık ödeme müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, müteahhitlere 1.1 milyar liralık ...