maritbet girişmaritbet
Bakanlıktan İzmir'deki katı atık tesisine ret!

Bakanlıktan İzmir'deki katı atık tesisine ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'daki katı atık bertaraf tesisine Orman ve Su İşleri Bakanlığı'dan olumsuz rapor çıktı.

Orman ve Su İşler Bakanlığınca, İzmir Büyükşehir Belediyesince Yamanlar'da yapılması istenen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisine bölgenin muhafaza ormanı içinde kalması nedeniyle olumsuz rapor verildiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin izin süreci hakkındaki açıklamalarıyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halka Müşavirliğinden yazılı açıklama yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Yamanlar'da kurmayı planladığı tesis için ÇED aşamasında Orman Genel Müdürlüğüne görüş sorulduğunun belirtildiği açıklamada, sahanın tamamına yakınının Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edildiği kaydedilerek, şunlar belirtildi:

"Bölge Müdürlüğümüzce muhafaza ormanı içinde kalması sebebiyle olumsuz rapor yapılmıştır. Orman Genel Müdürlüğü tarafından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumsuz görüş bildirilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Orman Genel Müdürlüğü tarafından görüşünün tekrar değerlendirilmesi maksatlı talebi bulunmaktadır."

Öte yandan Menderes ilçesinde Çakaltepe ve Palamutarası mahalleleri civarında kentin güney aksına hizmet verecek ayrı bir tesis için ön izin talebinin bulunduğu belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"İzin talebi, inceleme ve değerlendirme safhasında olup Menderes Belediye Başkanlığının ve Çakaltepe Mahallesi'nin yörede katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi kurulmasını istemedikleri yönünde kamuoyunda haberler yer almaktadır. Söz konusu talepler Bakanlığımızca yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı olumsuz değerlendirildiğinden alternatif saha araştırılmıştır. Alternatif olarak belirlenen sahalar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bildirilmiştir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, Yamanlar'da yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisinin engellenmeye çalışıldığını savunarak, gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacaklarını ifade etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor
  • 11.09.2020 15:52

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor

YAPI KATALOĞU çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kat ...