maritbet girişmaritbet
Bakan Özhaseki 'İstiklal Marşı hayat buldu'

Bakan Özhaseki 'İstiklal Marşı hayat buldu'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde aziz milletin, adeta İstiklal Marşı'nı hayata geçirdiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 15 Temmuz yaşanan darbe girişimini HaberTürk'te değerlendirdi. Özhaseki darbe girişimini Kayseri'ye giderken öğrendiğini açıkladı.

“15-20 dakika sonra bir yolda telefonlar gelmeye başladı alçak uçuşlar var falan diye. Biz bunu söyleyenlere yok ya iki tane uçak üst üste geçtiyse ondan huylanmışlardır veya bir tatbikat vardır onun gibidir gibi bir anlayışla devam ettik yola. Ama bir yarım saat sonra anlaşıldı ki saat 11'e doğru ortalık karışık. İlk intiba ve bizdeki öğrendiğimiz bilgiler bir kalkışma var, ama Türk Silahlı Kuvvetlerinin bildiğimiz ihtilal yapan yapısıyla bir emir komuta zinciri içerisinde değil de, içerideki bir grubun kalkışması gibi, canı sıkılmış bir grubun isyanı gibi falan. O zaman çabuk bastırılır gibi hala olayın vahameti ve büyüklüğünü çok anlamıyoruz, daha öncede bu konuyla ilgili bize söylenen bir şey yok. Başbakanlık özel kalemi aradım yakınsanız Çankaya'ya buyurun dediler, yakın değiliz Kırşehir'e yaklaştık. O zaman dediler telefon trafiğini devam ettirelim tam anlaşılamadı olay ama bir adreste kalmayın biraz izinizi de belli etmeyin.”

Mehmet Özhaseki Fetö Terör Örgütü'nü sert sözlerle eleştirdi

“Bu kadar vahşileşeceklerini, alçaklaşacaklarını anlamakta mümkün değil. Fakat zaman içerisinde gördük ki bu adamlarda insaf yok, hiçbir insani değer yok artık insanlık kalmamış. Dün ben hastane ziyaretlerine gittim oradaki Gazi olan kardeşlerimizi ziyaret edeyim istedim epeyce bir arkadaşa uğradım. Her birisi gözleri yaşararak yaşadığı olayları anlatıyorlar bir kahramanlık destanı zaten yaşadıkları. Ama utanç verici olan askerin yanına gittiğinde evladım bak sen benim çocuğumdan küçüksün lütfen geri çekil hadi gidin siz bunlara uymayın dedikleri zaman birisi diyor ki, başındaki binbaşı sıkın diyor kurşunu sıkın. Çocuk titriyor eli ayağı titriyor korkuyor ne yapacağını bilmiyor evladımdan küçük diyor ve en yakın yerlerden bize ateş ettirdiler diyorlar. Bir polis arkadaş diyor ki, yanımdaki yaralıyı almak istiyorum elimi uzatıyorum elimi kurşunluyorlar diyor, yani yaralıyı almak konusunda Çanakkale harbinde bile bizim düşman bildiğimiz kuvvetler bu adiliği, bu alçaklığı yapmadılar.

Şöyle yorumlar yapılıyor o kadar üzücü ki: Ya bunların hepsi tiyatro, ee peki zaten bir şey bunlar canım işte bir tertip çok da basitmiş canım, bunlar da çok acemiymiş. İlk gün ilk saatlerde biraz acemi bir kalkışma gibi gözükse de ortaya çıkan planlar, ifadeler, tutanaklar, itirafçıların sözleri valla şimdiye kadar yapılmış olan ihtilal denemeleri içerisinde veya ihtilaller içerisinde en tertipli olduğunu gösteriyor.”

Milletin kararlı iradesinin tankların önüne geçtiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, İstiklal Marşı'nda yer alan “siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın” dizelerinin hayat bulduğunu sözlerine ekledi

“Tankın karşısında gövdesiyle duruyor hiçbir şeysi yok çıkan insanların. Resimler gördüm ben bir resimde bir meşe odunuyla bir teyze meşe odunuyla ne yapar bir teyze yani 60 yaşın üzerindeydi gördüğüm teyze meşe odunuyla gidiyor. Yine Sayın Başbakanımızın söylediği resim, kamyonu sürüyor bir teyze yanında birisi oturuyor bir hanımefendi daha arabanın içi insan dolu hücum edip gidiyorlar. Bütün bu insanlar gövdelerini siper ettiler hakikaten, yani İstiklal Marşı'ndaki resmen iş ortaya çıktı, onlar gövdesini siper edince bunların yapacağı bir şey kalmıyor.”

Bakan Özhaseki halkı dikkatli olmaya davet ederek önemli bir uyarı yaptı

“Bir, en büyük deprem geçti, ama artçılar gelebilir, değişik olaylar yaşanabilir, teyakkuzda olmak lazım, çünkü bu grup şeytandan iki tık ileride plan yapıyor bu işin arka planında mutlaka bir üst akılın olduğu ve bunları yönlendirenlerin olduğunu tahmin ediyorum. O ortamda önümüzdeki günlere doğru yeniden birtakım kalkışmalara başlayabilirler, geride kalanlar can havliyle kedinin sıkıştığında tırmaladığı gibi veyahut da bunalan birisinin en son patlaması gibi bir şeyler yapma ihtimali her an olabilir. O yüzden de Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bunları bildiği için millete diyor ki, ‘sokaklara sahip çıkın”.  Zaten dikkat ederseniz ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanının liderliği ve o dirayetli tavrıyla iş kırıldı.”

Kamuda başlayan operasyonları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlıkta'da görevden alınmaların başladığını, bu işin bitirilmesi gerektiğini belirtti.

“Bunların artık kökünün kurutulması lazım, bu defterin kapatılması lazım, bu ülkeden artık bu tür tehlikelerin bitmesi lazım. Hiçbir kabile devleti bile kendisine karşı oluşacak bir paralel yapılanmaya izin vermez.  Siz bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarına gidip imam atayacaksınız, askerin içerisinde başçavuşlardan generallere imam atayacaksınız. Şunu da parantez içerisinde söylemeliyim: Ara ara efendim iktidar değil miydiniz? Kardeşim, evet iktidarız ama 12-13 senedir iktidarız, 14 senedir iktidarız. Tuğgeneralliğe gelen adam 30 sene girmiş bu askeriyeye. 30 sene önce, 40 sene önce öğrencilikle başlayan bir çalışma var burada o gün gözünüzü açsaydınız siz. Genelkurmay Başkanının yanındaki adam 8 senedir yanında, Kara Kuvvetleri'nin yanındaki şu kadar, Jandarma'nın yanındaki bu kadar yaverler bunlar öyle gizlenerek yapmışlar ki bu gizliliği çözmek mümkün değil.

Biz de üst düzey görevli arkadaşların yarısının herhalde bugün ilişkisi kesiliyor üst düzey, müsteşar yardımcısı, genel müdür seviyesindekilerin, sonra bir alt tarafta gelir. Memur seviyesinde de tespitler var onlar netleştiği takdirde görev el çektirilecek hepsi.

Bugün yaşanan bu rezillikleri, bu vahşeti savunabilecek bir durumlarsa, bunların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin herhangi bir kademesinde ekmek yemeleri haram, bulunmaları haram. Ben bunlara deli falan diye de bakmıyorum, vatan haini diye bakıyorum artık. Delilik ayrı bir şey, meczupluk ayrı bir şey, bu iş vatan hainliğine gire artık.

Bakan Özhaseki Fetullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğini söyledi

“Şimdi Amerika'da birtakım terör eylemleri oluyor, terörist bu tarafa saklanmışsa ‘İspat edin de mi verelim' diyoruz veyahut 11 Eylül'de kuleler uçtuğu zaman herkes bunlardan kimin yaptığına dair belge mi istedi Amerikalılardan? Ortada 250 tane şehit var, Cumhurbaşkanının canına kastediliyor, meşru Hükümet yok edilmek isteniyor. Sivil halka direkt kurşun sıkıyorlar. Yapanlara baktığınız zaman itiraf noktasında hepsi, bunların hepsi demeyelim, ama büyük bir çoğunluğunun, yüzde 80'inin, 90'ının talebelikten beri özel yetiştirilmiş Fethullahçı grubun adamları olduğu belli. Talebelikte özel emek vermişler, abiler bunları beslemiş büyütmüş, bunları subay etmişler, özel insanların çocuklarıyla evlendirmişler. Sonra kurmaylık tarafında soruları çalarak imtihanları kazandırmışlar, kendisiyle eşit şartlarda yarışması gereken subayları elemine etmişler bir türlü iftiralarla, yalanlarla, hilelerle, o insanların hayatına kast etmişler, masum insanları, subayları yok etmişler, yükselerek bir yere gelmişler ve bugün de ihtilal denemesine kalkıyorlar. Bütün bunlar aşikar bir şekilde ortadayken hala delil verin demek herhalde bir delilik olur gibi geliyor bana.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı
  • 17.11.2023 17:12

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm P ...