maritbet girişmaritbet
Bakan Güllüce heyelan bölgesini inceledi!

Bakan Güllüce heyelan bölgesini inceledi!

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde oluşan heyelan sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bölgede incelemelerde bulundu.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 400 bin metrekarelik alanda meydana gelen heyelan sonrası 35 bina, 66 müstakil ev zarar görmüş ve 124 vatandaş evsiz kalmıştı. Olay sonrası Devrek'e incelemelerde bulunmak üzere gelen Bakan Güllüce, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Güllüce heyelan bölgesine ağaç bile dikilemeyeceğini söyleyerek “Buralara ev yapılmasına nasıl izin verilmiş” dedi.

Bölgedeki incelemeler sırasında Bakan Güllüce'ye Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve İl Emniyet Müdür Osman Ak da eşlik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Devrek'e heyelan bölgesini incelemek için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bölgenin eskiden beri heyelan bölgesi olduğunu ifade ederek, AFAD, bakanlığın teknik personelleri ve bilim adamları tarafından verilecek ortak karar doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti.

Bölge hakkında Bakan Güllüce'ye bilgi veren ve önerilerde bulunan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ise “Bu proje aşaması Devrek - Ereğli yolu proje aşaması itibaren bazı konularda araştırma yapılmasını öneriyorum. Bu dağ aşağıya indiğinde Allah muhafaza Devrek yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Burada meydana gelen oynama küçük değil çok büyük bir oynamadır” dedi.

“BURADA İNŞAAT YAPMAK İNTİHAR ETMEK GİBİ”

MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan'dan bölge hakkında bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bu binalara zabıt tutulmamış mı? Bu inşaatları yapanlara zabıt tutulması lazım. Geçmişte de olsa 1960-70'lerden beri burada inşaat yapmak intihar etmek gibi” dedi. Maden Tetkik Arama ekiplerinin 1950'li yıllarda bölgenin tehlikeli olduğu için kırmızı çizgiyle çizildiğini ifade eden Güllüce, “Maden Tetkik Arama demiş ki bu alan 1950'lerde çok tehlikeli alan. Kırmızı çizgiyle çizmiş. Ağaç bile dikilmez. Sen gelmişsin bina yapmışsın. Bunu bir teftiş inceler bakalım nasıl olacak?” ifadelerini kullandı.

“YOL YAPILDI HASTALIK ORTAYA ÇIKTI”

Yolun yapılmasıyla birlikte bölgedeki hastalığın fark edildiğini ifade eden Güllüce, “Yol inşaatı şu avantajı sağlıyor. Bir gece ansızın gelirdi bu bütün binaları alıp götürürdü. Şimdi yol haber verdi. Dedi ki burada hastalık var. 60 senedir burası heyelan çalıştı çalıştı ve bitirdi işi. Yol iyi ki yapıldı ve hastalığı ortaya çıkardı. Bu binalar her an yıkılabilirdi. Herkes ölürdü. İyi ki karayolları böyle bir iş yaptı da hastalık ortaya çıktı. Buraya nasıl bu kadar bina yapılmış, kim yapmış, nasıl ruhsat verilmiş bunları müfettişler inceler tabii ki. Türkiye genelinde böyle şeyler çok var. Çoğu ruhsatsız. Heyelanlı bölgede inşaat yapılmış. Belediye de buna göz yummuş. Bir gün gelir patlar. Burası inkar edilecek bir şey değil. Çok sıkıntılı. Keşke bu arkadaşlar yapmasalarmış. Her bina için binanın yapıldığı tarihten itibaren ruhsatı var mı iskanı var mı kim iskan vermiş bunlar belirlenecek. Hemen bilinemez bunlar” dedi.

Bölgedeki incelemelerinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte heyelandan zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Güllüce, daha sonra makam aracına binerek uzaklaştı.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!
  • 26.01.2017 08:26

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda ...

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"
  • 01.05.2015 17:40

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda ...

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!
  • 18.04.2015 17:10

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!
  • 04.12.2014 13:27

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne video konfe ...

İdris Güllüce'den bomba açıklamalar!
  • 11.10.2014 17:26

İdris Güllüce'den bomba açıklamalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler'deki kentsel dönüşüm programın ...