maritbet girişmaritbet
Bakan Güllüce 3. Köprü inşaatını inceledi!

Bakan Güllüce 3. Köprü inşaatını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapımı devam eden 3. köprüde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 3. köprüye çıkan yolların ihalesinin ertelendiği yönündeki iddialara ilişkin, "Bir sürü detaylar söyleniyor. Ufak tefek şeyler olabilir. Bazı yerlerde kamulaştırmada aksamalar olabilir. Bu bir konut inşaatı gibi basit bir şey değil. İşte görüyorsunuz, yol inşaatı devam ediyor" dedi. 

Ardından AA muhabirine açıklama yapan Güllüce, Türk bayrağı altında yaşayan herkesin bu köprüden dolayı gurur duyması gerektiğini söyledi. 

Dünyada eşi benzeri olmayan, kendine has özellikleri olan böylesine dev bir projeyi yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Güllüce, köprünün, İstanbul'un trafiğine ve ekonomiye çok büyük katkısı olacağını anlattı.

Güllüce, köprüyü dünya çapında bir gelişme olarak gördüklerini aktararak, "Çok gurur verici. 'Bundan sonra biz de başka ülkelerde köprü yapabiliriz, böyle bir mühendislik seviyesine geldik' diyecek genç mühendislerimiz yetişiyor, firmalarımız oluşuyor. Bunların hepsi, 78 milyonun birliğini, dirliğini düşünen herkes için keyif verecek, gurur duyulmasını gerektiren gelişmeler" diye konuştu.  

Birilerinin hala köprüyü durdurmaya çalıştığını dile getiren Güllüce, "Millet de onlara bunu sormalı. 'O köprü niye durdurulmalı, niye olmamalı? Bu köprünün Türk mühendislerce, firmalar tarafından yapılmasından niye rahatsız oluyorsunuz?' 7 Haziran'da Türk milleti onlara bunu soracak" dedi.  

"İklim şartları çalışmaları zorluyor"

Güllüce, çalışmaların iklim şartlarına göre değişebildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"8 günde bir bant koyabiliyorlarmış. İki taraftan birden geliyorlar. Boğaza açık bir yer ve iklime göre belirleniyor çalışmalar. Çok rahat çalışılabilecek bir yer değil. Şiddetli poyraz oluyor bazen. Doğa mühendislik tanımıyor. Denizin dalgası aşıyor sizi. Onlara rağmen tedbir alamıyorsunuz. O yüzden çok teknik, dikkatli, sıfır hata ile çalışmaları gerekiyor. Öyle muhalefetin 'durduracağım' diyeceği kadar kolay bir iş değil. Burayı yapmak için akıl, beceri, bilgi, teknik, çalışma ve bir de milleti çok sevmek gerekiyor." 

Köprüye çıkan yolların ihalesinin ertelendiği iddiası

Köprüye çıkan yolların ihalesinin ertelendiği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Güllüce, şu bilgileri verdi:

"Bir sürü detaylar söyleniyor. Ufak tefek şeyler olabilir. Bazı yerlerde kamulaştırmada aksamalar olabilir. Bu bir konut inşaatı gibi basit bir şey değil. İşte görüyorsunuz, yol inşaatı devam ediyor. Çok ağır, büyük bir proje. Cumhuriyet tarihinin en önemli teknik projelerinden bir tanesi. Buralar sadece inşaat yapma yeri değil, aynı zamanda dünyanın en büyük teknolojisi ile yapılan bir okul. Burada çalışanlar, burası bittikten sonra başka başka ülkelere, coğrafyalara yayılacak. Burada bu ülkenin insanları çalışıyor. Burası bitince 'burayı biz yaptık' diye gurur duyacaklar. Herkesin de onlarla gurur duyması lazım." 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Güllüce 3. Köprü inşaatında!
  • 04.05.2015 10:32

Bakan Güllüce 3. Köprü inşaatında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 3. köprü inşaatında incelemelerde bulu ...

Bakan Arslan önce havalimanını sonra 3. köprüyü gezdi
  • 09.06.2016 10:32

Bakan Arslan önce havalimanını sonra 3. köprüyü gezdi

İstanbul'da yeni havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Arslan, daha ...

3. Köprü inşaatında kaza!
  • 08.05.2015 17:35

3. Köprü inşaatında kaza!

3. Boğaz Köprüsü Çamlık Tünelleri inşaatında elektrikçi olarak çalışan Serhat Öz ...

Bakan Güllüce 3. Köprü inşaatını inceledi!
  • 04.05.2015 10:22

Bakan Güllüce 3. Köprü inşaatını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapımı devam eden 3. köprüde incelemel ...

3. Köprü'de 2.3 milyar dolarlık dev imza!
  • 28.05.2014 12:41

3. Köprü'de 2.3 milyar dolarlık dev imza!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 m ...