maritbet girişmaritbet
Bahçeşehir projelerinde neler oluyor?

Bahçeşehir projelerinde neler oluyor?

Sinem Öztürk'ün hazırladığı Proje Bülteni'nde bu hafta Bahçeşehir'in gelişimi ve öne çıkan projeleri araştırıldı.

Türkiye'nin ilk uydukenti olan Bahçeşehir, Küçükçekmece Gölü'nün kuzeybatısında yer alıyor. TOKİ tarafından toplu konut projeleri çerçevesinde yapılaşmaya açılan Bahçeşehir, son 15 yıl içinde planlı bir şekilde büyüyerek örnek bir uydukent oldu. 

Bir dönem kendi belediyesi de bulunan Bahçeşehir artık Başakşehir ilçesine bağlı bir mahalle olarak yoluna devam ediyor. İstanbul'un 25 kilometre batısında yer alan Bahçeşehir, TEM Otoyolu ile İstanbul'un her semtine kesintisiz yollar ile bağlanıyor. Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan İstanbul - Edirne demiryolunun yaklaşık 3 kilometrelik kısmı bu alanın içinden geçmekte, Ispartakule tren istasyonu burada bulunuyor.

Bahçeşehir uydu kent projesi 4 milyon 703 bin metrekarelik alan içerisinde toplam 15 bin 400 konut olarak planlandı.  Kişi başına 12 metrekareden fazla yeşil alanın düştüğü bölgede Türkiye'nin ilk en büyük yapay göleti de bulunuyor. 300 bin metrekarelik bir tesis içerisinde bulunan 26 bin metrekarelik gölet, adeta bölge halkının buluşma noktası oldu.

Bahçeşehir'e ilk yerleşim 1994 yılında başladı. Bölgedeki yerleşime en büyük katkı o zamanki Emlak Bankası ve Mesa Nurol tarafından yapıldı. İlk kurulduğu yıllarda ortalama bir semt olarak düşünülen Bahçeşehir'in nüfusu gün geçtikçe arttı. Özellikle inşaat firmalarının birbiri ardına hayata geçirdiği yeni konut projeleri, bölgenin diğer ilçelerden göç almasını sağladı. Yüksek güvenliğin sağlandığı, yüzme havuzundan çocuk oyun alanlarına kadar her şeyin düşündüğü projeler Bahçeşehir'in değerine değer kattı. Villalarıyla ünlenen bölgede Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri, Uphill Court Bahçeşehir, Banu Evleri, Ardıçlı Evler Sitesi ve Spradon projeleri öne çıkıyor. 

Bioİstanbul, yeni havaalanı ve 3. Köprü projeleri bölgenin geleceği açısından oldukça önemli. Bahçeşehir bölgesini parlak bir gelecek bekliyor. 

Vaditepe

KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'de hayata geçirdiği 4 bin konutluk dev projesi Vaditepe Bahçeşehir, iki etaptan meydana geliyor. Projenin ikinci etabındaki 1.100 konut kamu ve kuruluş çalışanlarına özel olarak inşa ediliyor.

Bugüne dek hayata geçirdiği 70 bini aşkın nitelikli konutla gayrimenkul sektörünün en güvenilir kuruluşları arasında yer alan KİPTAŞ, en yeni projesi “Vaditepe Bahçeşehir” ile kalitesini sürdürüyor. Projede; inşa çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Vaditepe Bahçeşehir'de bloklar bir yıllık sürede yükselirken, projenin silueti tam anlamıyla ortaya çıkıyor.

2013 yılının Ekim ayında yoğun bir ilgiyle satışa sunulan projede dairelerin büyük çoğunluğu sahiplerini buldu. Bahçeşehir'in en değerli ve en büyük arazisi üzerinde hayata geçirilen Vaditepe Bahçeşehir projesi herkesin özlemini çektiği  mahalle kültürünü modern yaşamın kent olgusu içinde kendine has üslubuyla yeniden yorumluyor. 

Projenin ikinci etabı kamu ve kuruluş çalışanlarına özel olarak inşa ediliyor. 30 Ocak 2014 Perşembe günü Feshane Kültür Merkezi'nde, Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişinde tüm daireler sahiplerini buldu. TEM Otoyolu'na 1 km mesafede konumlandırılan Vaditepe Bahçeşehir, konumu itibariyle de dikkat çekiyor. Proje, inşası devam eden, Avrupa'nın en büyük havalimanı kabul edilen 3. Havalimanı'na yakınlığıyla da ön plana çıkıyor. Projede teslimler 2015 yılının Eylül ayında yapılacak.

Göl Panorama Evleri

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Be-ma İnşaat tarafından inşa edilen Göl Panorama Evleri, 530 milyon liralık yatırım değeriyle ön plana çıkıyor. Projede teslimler 2016 yılının sonunda yapılacak.

Bahçeşehir'in karşısında konumlanan Göl Panorama Evleri, 9 Haziran 2014 tarihinde yapılan lansmanla görücüye çıktı. Yatırım açısından avantajlı bir konuma sahip olan Göl Panorama Evleri, uzun zamandır yatırımcılar tarafından bekleniyordu. Bir süre www.burasiyenievim.com web sitesinden talep toplanan projeye kısa sürede yoğun bir başvuru gerçekleşti. Göl Panorama Evleri tamamlandığında yaklaşık 4 bin 300 kişi yaşayacak. 

95 bin metrekare arsa üzerinde yükselen Göl Panorama Evleri, 1.431 konut ve 40 ticari üniteden meydana geliyor. Geniş peyzaj alanlarının yanı sıra estetik mimarisiyle bulunduğu bölgeye değer kazandıran projenin mimarisinde ise Tago Mimarlık'ın imzası bulunuyor. Göl Panorama Evleri'nin geniş ve ferah kullanım alanları sunan daireler ise 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerine sahip. Ulaşım açısından avantajlı bir konumda yer alan Göl Panorama Evleri, TEM Otoyolu'nun yanı başında, E5 Otoyolu'na 5 km, Atatürk Havalimanı'na 13 km, 3. havalimanına 30 km, 3. köprüye ise 40 km mesafede bulunuyor.

Asmalı Bahçeler

“Her eve bir bahçe” konseptiyle yola çıkan Dekar DK, Bahçeşehir'de inşa ettiği Asmalı Bahçeler projesinin ikinci etap satışlarına başladı. Projenin ikinci etabındaki evler Haziran 2016'da teslim edilecek.

Toplam 3 etaptan meydana gelen Dekar Asmalı Bahçeler projesinde 1. Etaba gösterilen yoğun ilginin ardından 2. Etaptaki bahçeli evlerin satışına başlandı. Planlı kentleşmenin simgesi Bahçeşehir'de 165 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan Asmalı Bahçeler projesinde toplamda 228 bahçeli ev bulunuyor. 

Dekar Asmalı Bahçeler'in ikinci etabında 2+1'den 5+1'e kadar 8 farklı büyüklükte ev yer alıyor. Projede, her evin 30 ile 300 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Dekar Asmalı Bahçeler'de evlerin dış cepheleri Türk mimarisinin karakteristik özelliklerini yansıtıyor. Yaşama ayrı bir renk ve kalite katacak olan ahşap cumbalı evlerin sakinleri hem modern zamanı yaşayacak hem de geleneksel dokuyu deneyimleyecek.

Projede ev sahiplerinin açık havadan daha fazla yararlanabilmesi için Dekar Asmalı Bahçeler'de 23 bin metrekarelik bir park alanı yer alıyor.  Dekar DK'nın aynı bölgede daha önce inşa ettiği Asmalı Evler projesi yüzde 80-90 oranında prim yaptı. 

Bahçeşehir Konakları

Bahçeşehir'de “konak” havasında bir yaşam alanı oluşturan Bahçeşehir Konakları geniş daire ve villa seçenekleriyle beğeni topluyor. 1+1 ve 2+1 dairelerin bulunmadığı projede 60 villa, 226 daire bulunuyor.

MFA İnşaat tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Konakları, 60 villa ve 226 daireden meydana geliyor. Üç farklı mimari anlayışın hakim olduğu projede 3+1 daireler net 168 metrekare, 4+1 daireler net 205 metrekare, 6+1 dubleksler ise net 370 metrekare büyüklüğe sahip. 3+1 dairelerin 50 metrekare bahçe, 6+1 dublekslerin ise 200 metrekare bahçe teras kullanım alanları mevcut. Villalar müstakil ve ikiz villa olarak tasarlandı.

İki etaptan oluşan Bahçeşehir Konakları'nın ilk etabı Mart 2015'te, ikinci etabı ise Eylül 2015'te teslim edilecek. Projede daire fiyatlarına yüzde 18 KDV oranı dahil ediliyor. Mesa Nurol Bahçeşehir, Eston Şehir ve Vaditepe projelerine yakın olan Bahçeşehir Konakları projesi geniş sosyal alanlara sahip.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu
  • 15.11.2021 14:58

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamın ...