maritbet girişmaritbet
Bahçelievler Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Bahçelievler Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bahçelievler Devlet Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, 315 yatak kapasiteli hastanenin bölgeye hayırlı olmasını diledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi kasetleri montaj yaparlarsa yapsınlar siyasi istikrarı bozamayacaklar. Çünkü biz milletle beraber yürüyen, milletin ortak aklının, milletin ortak değerlerinin, milletin ortak beklentilerinin öncülüğünü yapma derdinde olan bir siyasi anlayışın, yani AK Parti kadrolarının mensuplarıyız" dedi. 

Türkiye'nin "Her şeyin başı sağlık. Sağlıkta vatandaşımızın önünde hiçbir engel kalmayacak. Vatandaşımızın önünde sağlığa ulaşımda herhangi bir engeli tanımıyorum" diyen bir Başbakan'a sahip olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarları olarak 2002'de iktidar olduğumuz günden bugüne, merkeze insanımızı aldık. Bizim medeniyet anlayışımız, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın; insanı yücelt ki devlet yücelsin' der. O nedenle milletimizin ortak aklının, milletimizin ortak değerlerinin, milletimizin ortak hayallerinin ve hedeflerinin temsilciliğini yapan bir AK Parti iktidarı, sağlıkta da eğitimde de ulaşımda da ekonomide de bütün alanlarda da çok önemli hizmetlere imza attı. Bu imzalardan bir tanesi de bu son derece çağdaş ve modern Bahçelievler Devlet Hastanemiz. İnşallah, burası bir şifa yuvası olacak."

"Siyasi istikrarı bozamayacaklar"
Türkiye'deki siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini ve Türkiye'nin dünyanın gıptayla baktığı bir ülke konumuna yükseldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin kaderiyle oynamak isteyenler, bu milletin geleceğiyle oynamak isteyenler, bu milletin büyümesinden gelişmesinden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında, ilk 10 ekonomi arasında yer almasından rahatsız olanlar, ülkemizi siyasi istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Siyasi istikrarı bozarak, ekonomik istikrarı bozacaklar. Ekonomik istikrarı bozarak daha önceki dönemlerde yaptıkları gibi suyu bulandırarak, milletin ümüğünü sıkarak, milletin cebini hortumlama derdi güdüyorlar. İnşallah, siyasi istikrarı bozamayacaklar. Çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti var. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi kasetleri montaj yaparlarsa yapsınlar siyasi istikrarı bozamayacaklar, çünkü biz milletle beraber yürüyen, milletin ortak aklının, milletin ortak değerlerinin, milletin ortak beklentilerinin öncülüğünü yapma derdinde olan bir siyasi anlayışın, yani AK Parti kadrolarının mensuplarıyız."

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na da teşekkür eden Müezzinoğlu, "Bahçelievler Belediye Başkanımız, Bahçelievler halkının derdini dert edinmeseydi, bu araziyi bize temin etmeseydi bu anlamda bugün burada bu hastanenin açılışını yapamayabilirdik. Çünkü Bahçelievler'de önemli bir yer sorunu vardı. Yer bulma sorunumuzu Bahçelievler Belediye Başkanımız Osman Develioğlu Bey çözdü" diye konuştu. 

Geçmişte Türkiye'de sağlık sorunu yaşayan Alman turistlere, Alman devletinin sağladığı ambulans uçaklara gıptayla bakıldığını kaydeden Müezzinoğlu, bugün ise Türkiye'nin ambulans hizmetlerinden modern hastanelere kadar tüm sağlık alanında dünyayla yarışır durumda olduğunu söyledi. 

Müezzinoğlu, açılışı yapılan hastanenin 315 yatağından 175'inin, geçici süre fizik tedavi merkezi olarak kullanılacağını, ihalesi yapılan fizik tedavi merkezi tamamlandığında ise tüm yataklarının devlet hastanesi olarak hizmet vereceğini dile getirdi. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler halkının uzun yıllar ilçelerine devlet hastanesi yapılmasını beklediğini ifade etti. Halkın bu beklentisine bigane kalmadıklarını ve belediye olarak hastane arsasını sağladıklarını ifade eden Develioğlu, katkıları dolayısıyla Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve İl Özel İdaresi'ne teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ile AK Parti İstanbul milletvekilleri Ömer Dinçer, Egemen Bağış, Bülent Turan'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti. Törenin ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler, hastaneyi gezdi. 

Hastane
Arsası Bahçelievler Belediyesi tarafından satın alınarak Sağlık Bakanlığına devredilen ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 315 yataklı Bahçelievler Hastanesi, dış görünümüyle de dikkati çekiyor. Hastanede, genel ve beyin cerrahi birimleri, kardiyoloji, jinekoloji, nefroloji, radyoloji ve endoskopi bölümleri bulunuyor.

Hastanede 10 ameliyathane, 14 laboratuvar, 86 poliklinik, 10 doğum odası, 3 yoğun bakım, 1 acil yoğun bakım, nörolojik ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri yer alıyor. Hastanede 115 doktor ve 700 personel görev yapacak.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?
  • 28.11.2022 17:22

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?

Sağlık Bakanlığınca yapılan yeni yatırımlar ve inşa edilen şehir hastaneleri ile ...

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor
  • 26.09.2022 16:03

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasına girecek Etlik Şehir Hastanesi, 28 ...

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı
  • 21.04.2022 11:21

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı

UVNano teknolojili UV LG Sirius ve UV Artcool klimaların %99.99 sterilizasyon sa ...

Türkiye'nin 'aşı ve biyoteknoloji üssü' 50 bin metrekarelik alana kurulacak
  • 31.12.2021 17:32

Türkiye'nin 'aşı ve biyoteknoloji üssü' 50 bin metrekarelik alana kurulacak

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında, 50 bin met ...

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak
  • 13.04.2021 10:01

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, toplam fiziki ilerlemenin yüzde ...