maritbet girişmaritbet
Bağcılar'da 3. metro heyecanı!

Bağcılar'da 3. metro heyecanı!

Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte yeni yaşam alanlarının hizmete sunulduğu Bağcılar’da 3’üncü metro hattı heyecanı yaşanıyor.

2017 yılında açılması hedeflenen Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının inşaatı hızla devam ederken, Bakırköy (İDO)- Kirazlı Metro Hattının ihalesi yapıldı. Hattın, 2018 yılının 6'ncı ayında hizmete girmesiyle Bağcılar ile Bakırköy demir ağlarla birbirine bağlanacak. 

Yurt içi ve yurt dışı ulaşım aksları üzerinde bulunan Bağcılar, yeni metro hatlarının tamamlanmasıyla kentin tüm ulaşım ağlarına entegre olacak. 

Bağcılar, 2018 yılı Haziran ayında inşaatı tamamlanarak hizmete alınması planlanan 9 kilometre uzunluğundaki Kirazlı -Bakırköy (İDO) Metro Hattı ile de Bakırköy sahiline bağlanacak. Kirazlı - Başakşehir metro hattının devamı olarak planlanan hat 2018 yılının Haziran ayında hizmete sunulduğunda Bağcılar ile Bakırköy sahil arasında ulaşım 13,5 dakikaya inmiş olacak.

“9 İSTASYONDAN OLUŞACAK”

Kirazlı- Bakırköy (İDO) Metro Hattı Kirazlı, Molla Gürani,  Yıldıztepe, İlkyuva, Haznedar, İncirli, Zuhuratbaba, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy (İDO) istasyonlarında hizmet verecek.

ÇAĞIRICI: “SAYIN KADİR TOPBAŞ'A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bağcılar'ın özellikle kentsel dönüşüm projesinin hizmete girmesiyle cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar-Kabataş tramvay hattından sonra Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına kavuşan ilçenin, Yenikapı'daki aktarma istasyonu sayesinde bir ayağı Sarıyer'e bir ayağı da Marmaray ile Kartal'a kadar metro ile ulaşım imkanına kavuştuğunu ifade etti. Çağırıcı, “İlçemiz 5 metro hattı ile İstanbul'un raylı sistemlerden en fazla yararlanan ilçelerinden biri konumunda. Başta metro yatırımları olmak üzere birçok eseri Bağcılar'a kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağcılar'da 3. metro heyecanı!
  • 11.12.2015 11:55

Bağcılar'da 3. metro heyecanı!

Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte yeni yaşam alanlarının hizmete sunulduğu Ba ...