maritbet girişmaritbet
Bağcılar otoparklı semt pazarına kavuşuyor

Bağcılar otoparklı semt pazarına kavuşuyor

Bağcılar’da inşaatı hızla devam eden Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi yakında hizmete sunulacak.

Bağcılar'da ulaşımı rahatlatmak ve sokak aralarında kurulan semt pazarlarının daha sağlıklı tesislerde hizmet vermesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısıyla hazırlanan katlı otopark ve semt pazarı projeleri hayata geçiriliyor. 

Yakında hizmete sunulacak olan Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri önemli bir hizmeti yerine getirecek. Toplam 13 bin 336 metrekarelik bir alanı bulunan tesisin 3 bin 334 metrekarelik alanı da Pazar yeri olarak kullanılacak. Pazarın kurulmadığı günlerde bu alan otopark alanı olarak halkın hizmetine tahsis edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısıyla önemli projelere kavuşan ilçede yakında hizmete girecek olan tesis semt pazarı'nın yanı sıra 343 araçlık üç katlı otopark hizmeti verecek.

“5 KATLI OTOPARK DA YOLDA”

Bağcılar'da araç yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını sağlamak amacıyla yeni bağlantı yolları, alt geçitler, katlı kavşak ve otoparklar inşa edilerek hizmete sunuluyor. Bunun yanı sıra Demirkapı, Yıldıztepe, Göztepe, Hürriyet, Yeni Mahalle ve Bağcılar Meydanı'na inşa edilecek katlı otoparklar da trafiğin rahatlamasına katkı sağlayacak. Bağcılar'ın her geçen gün cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik projeleri hizmete sunduklarını belirtti. Güneşli, İnönü ve Evren mahallelerinde, Engelliler Sarayı ve Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparkların hizmet verdiğini kaydeden Çağırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısıyla ulaşım sorununu çözmeye yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çağırıcı, “Ulaşım sorununu çözmek amacıyla hizmete sunduğumuz projelerdeki katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. Kirazlı-Metrokent metro hattı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hizmete açıldı." diye konuştu. 

“5 METRO 1 TRAMVAY HATTI”

İlçenin Bağcılar-Kabataş tramvay hattından sonra Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına kavuştuğunu ifade eden Çağırıcı, Yenikapı'daki aktarma istasyonu sayesinde Sarıyer'e Marmaray ile de Kartal'a kadar metro ulaşımının sağlandığını anlattı. Mahmutbey-Mecidiyeköy-Beşiktaş metro hattı inşaatının hızla devam ettiğini kaydeden Çağırıcı, “9 km'lik Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da 2017 yılında hizmete alınacak. Ayrıca proje çalışmaları devam eden 2 metro hattı dahil ilçemiz 5 metro hattı ile İstanbul'un raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçelerinden biri olacak” dedi. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağcılar otoparklı semt pazarına kavuşuyor
  • 09.12.2015 16:30

Bağcılar otoparklı semt pazarına kavuşuyor

Bağcılar’da inşaatı hızla devam eden Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Proje ...