maritbet girişmaritbet
Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri Türbesi ziyarete açıldı!

Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri Türbesi ziyarete açıldı!

İstanbul'un dört bir yanındaki kutsal mekanları ziyaret eden Emlaktasondakika.com, bu kez Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin Türbesi'ndeydi...

ESD - Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin Türbesi, iki yıllık restorasyon çalışmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla tekrar ziyarete açıldı.

İç-dış mekan ve sandukasının yenilendiği Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin Türbesi'nin açılışında konuşan Çelik "Sayın Cumhurbaşkanımızla restorasyonu tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'nin açılışını yaptık. Allah nasip etti, ya Fettah diyerek Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri'nin türbesinin de restorasyonu tamamlandı. Burayı hep birlikte açacağız. Tabii bir Ramazan ayında bunları yapıyor oluşumuz bizim için çok kıymetli. Bu vesileyle Ramazanınızı tekrar tebrik ediyorum. Hem dünkü yaptığımız açılış, hem bugün yapacağımız açılış, İstanbul'umuzun Mekke ile Medine ile bağını gösteren açılışlar. Bunların bu şekilde korunuyor olması, restore ediliyor olması, milletimizin buna olan ihtimamını gösteriyor. Hem Eyüp Sultan Hazretleri, hem Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri, İstanbul'umuzun Hazreti Peygamber ile olan bağını gösteriyor. Bu vesileyle bugüne denk gelmiş olmasından, bu açılışı yetiştiriyor olmamızdan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum, sağolun. Allah hayırlar versin” dedi.

Emlaktasondakika.com Türbeleri görüntülemeye devam ediyor

Yaklaşık 2 yıldır vatandaşın restore edilmesini heyecanla beklediği Üsküdar'da yer alan Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin Türbesi'ni sizler için görüntüledik.

Vatandaşa mikrofon uzattık ve bu mübarek ayda böyle önemli kişilerin Türbelerini ziyaret etmenin ne kadar ulvi bir görev olduğunu aktardılar.

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin Sultan I. Ahmed'in talebi üzerine yaptığı duası çok manalı olup türbeyi ziyaret edenler ve dua edenler için bütün ulema ve evliya tarafından, bu duanın kabul olduğunu ve bu yola mensup olanların denizde boğulmadıklarını ve pek çok kimsenin vefat günlerine yakın öleceklerini haber verdikleri bildirilmiştir.

Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin duası;

"Yâ Rabbî! Kıyâmete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kerre türbemize gelip rûhumuza Fâtiha okuyanlar bizimdir... Bize mensub olanlar, denizde boğulmasınlar; âhir ömürlerinde fakirlik görmesinler; îmânlarını kurtarmadıkça ölmesinler; öleceklerini bilsinler ve haber versinler ve de ölümleri denizde boğularak olmasın!.."

Ayşe Özlem Kuruca/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin yenilenen türbesi
  • 25.06.2015 16:13

İşte Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin yenilenen türbesi

Binlerce insanın ziyaret ettiği Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin yenilenen türbe ...

Ramazan Özel’de Azîz Mahmût Hüdâî Hazretleri’nin huzurundaydık
  • 31.05.2017 12:08

Ramazan Özel’de Azîz Mahmût Hüdâî Hazretleri’nin huzurundaydık

Fuzul Ev sponsorluğunda Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz cami ve türbe zi ...

Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri Türbesi ziyarete açıldı!
  • 26.06.2015 13:52

Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri Türbesi ziyarete açıldı!

İstanbul'un dört bir yanındaki kutsal mekanları ziyaret eden Emlaktasondakika.co ...