maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli'nin ismi belli oldu!

Avrasya Tüneli'nin ismi belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'ne isim bulma süreciyle ilgili son noktayı koydu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 20 Aralık'ta hizmete girecek olan Avrasya Tüneli'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından online anket hazırlanmıştı. Bakan Ahmet Arslan, o anketin iptal edildiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  Avrasya Tüneli'ne isim bulma süreciyle ilgili son noktayı koydu. Arslan, tünelin adının "Avrasya" olacağını söyledi. 

Anadolu Yakası'nı denizin altından Avrupa Yakası'na bağlayan projenin ismi için, geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmış, Bakanlık öneriler alacağını söylemişti. Bakan Arslan, anketin amacının dışına çıktığını, bir yarış haline geldiğini söyledi.

Öte yandan Bakan Arslan; "21 Aralık'tan geçerli olmak üzere biz resmi ücreti değil, bir ücret belirleyeceğiz. 31 Aralık'a kadar o ücretle geçilecek. 11 günde toplayacağımız parayı da sosyal sorumluluk projesini aktaracağız. Ücretsiz yapmayacağız" ifadesini kullandı. Tünelden geçiş ücreti bu ayın sonunda netlik kazanacak. 

Bakan Arslan düzenlenen anketle ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim için bu kadar değerli olan bir liderin Atatürk'ün ismini alıp yarıştırmaya sokmak, yarıştırıyor olmanın bence anlamı, ve amacı bu projeye ve Atatürk'e karşı olan değerimize saygıdan değil tam tersine ülkede ikilik yaratılması üzerine kurulan bir senaryonun parçasıydı. Abdülhamit Han'ı aldılar yarıştırıyorlar. Abdülhamit Han, 33 yıl Osmanlı'yı idare etmiş. Bundan 160 yıl önce denizin altında kıtaları birleştirmeyi öngörmüş bir değerimiz. Böyle bir değeri alıp yarıştırıyorlar. Başka isimler de geldi ama Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi yarıştırıyorlar. Bunların hepsi tekrar söylüyorum bu ülkenin değerleri, zenginlikleri. Biz değerlerimizi ve zenginliklerimizi yarıştırarak bir yere varamayız. Tam tersine hepsinin bize verdiği mirasın hakkını vererek birlik beraberlik içinde 2023 yürümeliyiz. Böyle bir çarpıtma, kafa karışıklığı oluşturma değerlerimizi birbiri ile yarıştırıyor olmak adına ortaya konulan senaryolar. Yapılan kafa karışıklığı bizi de ziyadesi ile üzmüştür" diye konuştu.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...