maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli'nde 4,5G hizmeti!

Avrasya Tüneli'nde 4,5G hizmeti!

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, Avrasya Tüneli projesi kapsamında kullanıcılara kesintisiz iletişim hizmeti sunacaklarını belirtti.

Doany, "Türk Telekom kullanıcıları, mobil data ve ses iletişimindeki ayrıcalıklı konumlarını denizaltında da sürdürecek. Türk Telekom olarak dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli projesinin iletişim altyapısını sağlayacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz." diye konuştu. 

Denizin 106 metre altında 4,5G kalitesinde hizmet

Turkcell Şebeke Teknolojileri Grup Başkanı Gediz Sezgin de tünel inşaatının tamamlanmasının ardından Turkcell olarak uzun süredir yürüttükleri çalışmaları sonuçlandırdıklarını bildirdi. Deniz seviyesinden 106 metre derine inen 5,4 kilometrelik Avrasya Tüneli'nde 4,5G hizmeti vereceklerini ifade eden Sezgin, şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 50 kişinin görev aldığı çalışmalarda 10,8 kilometre leaky feeder kablo ve 12 kilometre fiber optik kablo kullanıldı. Tünel içinde kesintisiz bir şebeke deneyimi için hem Avrupa hem Anadolu tarafına birer sistem odası kuruldu. 4,5G kapsaması bu sistem odalarında beslenen 16 adet radyo ünitesi ile sağlandı. Tünel inşaatı sırasında mobil kapsama sunduk. Turkcell'de çalışan bir mühendisimiz tarafından geliştirilen 'hareketli anten' teknolojisi sayesinde tüm işçilerin iletişim ihtiyaçlarını karşıladık. Mayıs 2014'ten itibaren tünelde çalışanları, yaklaşık 900 gün boyunca Turkcell kalitesiyle birbirlerine ve sevdiklerine bağladık. İnşaat süresince tünelden 6 milyon 75 bin 242 dakika görüşme yapıldı."

"Tünelde son teknoloji mobil iletişim altyapısını sunduğumuz için gururluyuz"

Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel ise Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonları doğrultusunda İstanbul Boğazı'nı denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde de kullanıcılarına kesintisiz mobil iletişim altyapısı sunduklarını söyledi.

Tünel içinde abonelerine en iyi 4,5G ve mobil iletişim deneyimini yaşatmak için kilometrelerce fiber optik kablo kullanıldığını anlatan Süel, her iki yakaya da ayrı ayrı sistem odaları kurulduğunu bildirdi.

Vodafone'un 4G ve üstü teknolojilerdeki global uzmanlığını, bu kez dünyanın en önemli ulaşım projelerinden olan Avrasya Tüneli'ne taşıdıklarını dile getiren Süel, "Vodafone Türkiye mühendislerinin üstün çalışmaları doğrultusunda, Avrasya Tüneli'nde en son teknoloji mobil iletişim altyapısını hizmete sunduğumuz için gurur duyuyoruz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...