maritbet girişmaritbet
Avanos'taki tahta köprüyü sallayan 88 lira ödeyecek

Avanos'taki tahta köprüyü sallayan 88 lira ödeyecek

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak üzerindeki asma köprünün güvenliğini sallayarak tehlikeye düşürenlere 88 lira para cezası uygulanacak.

Avanos Zabıta Müdürü Mustafa Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak üzerinde Avanos halkının ulaşımı için 1974 yılında yapılan tahta asma köprünün zamanla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi.

Askılı sisteme sahip köprüyü günde ortalama 5 bin kişinin kullandığını kaydeden Ergün, hafta sonları bu sayının daha da arttığını belirtti.

Giriş ve çıkış noktalarına uyarı levhaları yerleştirildi 

Ergün, ulaşım için yapılan köprünün turistler tarafından eğlence amacıyla sallanarak güvenliğinin tehlikeye düşürülmesi üzerine önlem almak zorunda kaldıklarını bildirdi. 

Vatandaşların ırmağa düşmesine yol açabileceği için asma köprünün sallanmasını yasakladıklarını, giriş ve çıkışa uyarı levhaları astıklarını belirten Ergün, şu bilgileri aktardı:
"Belediyemiz zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından çarşı merkezi ile Bahçelievler Mahallesi'ni birbirine bağlayan tahta köprünün giriş ve çıkış noktalarına çok sayıda uyarı levhası yerleştirildi. Uyarı levhalarında 'asma köprüyü sallamak tehlikeli ve yasaktır. Uymayanlar hakkında idari para cezası olan 88 lira uygulanır', 'Bisiklet ve mobilet ile geçmek yasaktır", "Köprüyü sallamak ve bekleme yapmak yasaktır' yazılı çok sayıda uyarı levhası köprünün giriş ve çıkışları ile orta ayak kısmındaki alanlara takıldı."

Ergün, ziyaretçilere uyarıları dikkate almaları çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avanos'taki tahta köprüyü sallayan 88 lira ödeyecek
  • 27.07.2015 17:02

Avanos'taki tahta köprüyü sallayan 88 lira ödeyecek

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak üzerindeki asma köprünün güvenliğini sal ...