maritbet girişmaritbet
Autodesk’in BIM semineri Ankara’da yoğun ilgi gördü!

Autodesk’in BIM semineri Ankara’da yoğun ilgi gördü!

“Yapı Bilgi Modellemesi” kapsamında Autodesk’in geliştirdiği yazılım ürünlere ait güncel uygulamaların aktarıldığı ve İstanbul’da yoğun ilgi gören BIM (Building Information Modeling) semineri;mimarlık, mühendislik ve inşaat sektörlerinin önde gelen temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’dan sonra bu kez de Ankara’da gerçekleştirildi. “Şimdi Türkiye’de BIM Zamanı” başlığı altında gerçekleşen seminer, Autodesk çözümleriyle hayata geçirilen projelere ilişkin ilk elden deneyim paylaşımı ve bilgi alışv

Dünya'da “Building Information Modeling” adıyla bilinen, bir binanın kavramsal tasarım aşamasından, inşaat öncesi, esnası ve sonrası işlemlerinin tümünü kapsayan aşamalarının en doğru şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan BIM'in uygulamasına yönelik önemli detaylarının paylaşıldığı seminer,İstanbul'un ardından Ankara'da da yoğun katılım ile gerçekleşti. “Şimdi Türkiye'de BIM zamanı” başlığı altında gerçekleşen seminer, katılımcılara ilk elden deneyim paylaşımı ve bilgi alışverişi imkânı sundu. AutodeskTürkiye Genel Müdürü Taylan Dedeoğlu ve Mimarlık, Mühendislikve İnşaat Sektörleri Iş Geliştirme MüdürüSevda Koçak'ın katılımıyla gerçekleşen seminerde, alanının öne çıkan mimarları, EraMimarlık'tan Yüksek Mimar Ali Hızıroğlu, MimarEkim Orhan İsmi ve ACE Mimarlık'tan Mimar Orçun ErsanBIM'inTürkiye'deki uygulamalarına ait önemli bilgiler paylaştı.

AutodeskTürkiye Genel MüdürüTaylan Dedeoğlu'nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği seminerde,Autodesk Türkiye'nin bugünkü konumunun yanı sıra, tüketiciye kadar ulaşan geniş ürün portföyüne, Autodesk'in Bulut (Autodesk 360) Çözümlerineve dünyada öne çıkan BIM trendlerine yönelik detaylı bilgileredeğinildi. Türkiye'deki BIM sisteminin kullanımına öncülük eden, alanının öne çıkan mimarları Ali Hızıroğlu, Ekim Orhan İsmi ve Orçun Ersan'ın sunumlarıyla gerçekleşen seminerde, “Yapı Bilgi Modellemesi” sürecinin kullanıldığı binalara ait başarı hikâyelerine geniş çapta yer verildi. 

BIM'ingetirdiği avantajlara detaylı olarak değinilen seminerde, BIM'in,daha verimli çalışmaya ve daha sürdürebilir projeler üretilmesine yardımcı olduğuna değinildi. BIM'in proje ekiplerinin hem daha tutarlı hem de öngörülebilir sonuçlar elde etmesine imkan sağladığının vurgulandığı seminerde, Autodesk'inentegre çözümler portföyüne de yer verildi. 

Kısaca Autodesk:

Autodesk, Inc. 3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımları alanında lider bir kuruluştur. İmalat, mimarlık, inşaat, yapı endüstrileri ve içlerinde son 18 Akademi Ödül Töreni'nde En İyi Görsel Efekt ödülünü kazananlar da bulunan medya ve eğlence endüstrisi fikirlerini tasarlamak, görselleştirmek ve simüle etmek için Autodesk yazılımını kullanmaktadır. Autodesk, AutoCAD yazılımını 1982 yılında piyasaya sürdüğünden bu yana, dünya piyasaları için en son teknoloji yazılım ürünlerinden oluşan en geniş portföyü geliştirmeye devam etmektedir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...