maritbet girişmaritbet
ASKON’un Amasya Şubesi Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açıldı!

ASKON’un Amasya Şubesi Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye özellikle son 11 yıllık süreç içerisinde bir taraftan vesayet ile mücadele ederken, bir taraftan eski Türkiye'nin kalıntılarını temizlerken diğer taraftan da yeni Türkiye'nin kurumlarını inşa etmeye gayret ediyor" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye özellikle son 11 yıllık süreç içerisinde bir taraftan vesayet ile mücadele ederken, bir taraftan eski Türkiye'nin kalıntılarını temizlerken diğer taraftan da yeni Türkiye'nin kurumlarını inşa etmeye gayret ediyor" dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Amasya Şubesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyaset ve ekonomi alanlarında güçlü olması gerektiğini söyledi.

Ülkenin siyasi bakımdan sağlam ve kuvvetli olmasının önemine değinen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Çevremizdeki olaylar, dünyadaki gelişmeler bir kere daha ortaya çok net bir şekilde koyuyor ki Türkiye iç bünyesini sağlamlaştırmış, içerideki tüm siyasi sorunlarını özgürlük, adalet ve eşitlik prensipleri çerçevesinde çözmüş. Türkiye'de bütün yurttaşlarımızın eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir Türkiye'yi sağlamış, siyasi kurum ve kuruluşları, devletin yapısı, düzeni ile halktan başka, milletten başka kimsenin söz sahibi olmadığı, kimsenin birtakım yanlış işlerle milletin önünü kesemeyeceği, yeni Türkiye'yi bütün kurumları ile kurmuş bir Türkiye, siyaseten böyle güçlü bir Türkiye, içeride dirlik ve birliğini sağlamış, dışarıda da sözü itibarlı olan bir Türkiye ancak bir ayağı siyaseten çok sağlam yere basan bir Türkiye ile olabilir."

Kurtulmuş, "Çok şükür Türkiye özellikle son 11 yıllık süreç içerisinde bir taraftan vesayet ile mücadele ederken, bir taraftan eski Türkiye'nin kalıntılarını temizlerken diğer taraftan da yeni Türkiye'nin kurumlarını inşa etmeye gayret ediyor. Türkiye'de yeni anayasadan siyasi partiler yasasına, seçim yasasına kadar bir sürü antidemokratik işlerin düzenlenmesi ve Türkiye'de tam manasıyla bir demokrasinin tesis edilmesi, Türkiye'nin bir ayağını çok sağlam yere basması demektir" ifadelerini kullandı.

- "Dünyanın 10 ekonomisinden biri olan Türkiye'yi kurmak bir ütopya değildir"

Kurtulmuş, Türkiye'nin ekonomisinin çok güçlü bir hale gelmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çok şükür 10 bin dolarlar seviyesini aşmış olan bir kişi başına milli gelirden bahsediyoruz. İnşallah Türkiye 2023'e geldiği zaman bütün ekonomik sorunlarını aşmış, yapısal olarak aynı siyasette olduğu gibi ekonomide de söz, karar ve güç merkezinin halk haline geldiği bir Türkiye'yi kurmuş olacaktır. İhracatı 500 milyar dolar seviyesine çıkmış, 2 trilyon dolar seviyesinde gayri safi milli hasılası olan, bütün uluslararası alanda, birçok alanda rekabet eden bir Türkiye'yi, dünyanın 10 ekonomisinden biri olan Türkiye'yi kurmak bir hayal, bir ütopya değildir. Olsa olsa hepimizin gönlünde, zihninde kendimize hedef olarak koymamız gereken bir hedeftir. Türkiye ekonomide ayağını sağlam bastığı sürece inşallah dünyada da örnek olacaktır. Dünyada da birçok sorunun çözülmesi için katkı sağlayacak bir güce ulaşacaktır."

Numan Kurtulmuş, ekonomik gelişimi mikro işletmelerin üreterek büyümesi ile sağlayacaklarını kaydetti.

-ASKON Genel Başkanı Koca

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise Amasya şubelerinin hayırlı olmasını diledi.

Ekonominin çok hassas bir dengede durduğunu, dış etkilerden etkilenebileceğini ifade eden Koca, "Türkiye'de de 10 seneden beri gelişmekte olan ülkemizin ekonomik yapısı her ne kadar sağlam olsa da bu rüzgarlardan, bu tsunamiden mutlaka etkilenmektedir. İşte bizim gibi sivil toplum kuruluşları oldukça ben inanıyorum ki hep birlikte yürekler toplu bir şekilde çarptıkça bu tip tsunamilerden ekonomimiz de insanımız da etkilenmeyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şubenin açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Kurtulmuş ve Koca'nın yanı sıra TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, ASKON Amasya Şubesi Başkanı Adnan Keskiner ve çok sayıda davetli katıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsra Holding projeleri bakanlara tanıtıldı!
  • 04.01.2022 11:55

İsra Holding projeleri bakanlara tanıtıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı etkinlikte AS ...

Emlak Katılım’a 5 milyarlık sukuk ihraç onayı geldi
  • 29.09.2020 09:32

Emlak Katılım’a 5 milyarlık sukuk ihraç onayı geldi

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı. ...

Dünyanın en büyük güneş enerji santrali üretime başladı
  • 29.09.2020 08:55

Dünyanın en büyük güneş enerji santrali üretime başladı

Konya’nın Karapınar ilçesinde 20 milyon metrekare alan üzerine kurulmaya başlana ...

'Kudüslü Müslümanlara çok acil 10 bin konut gerekiyor'
  • 05.03.2018 17:12

'Kudüslü Müslümanlara çok acil 10 bin konut gerekiyor'

ASKON Genel Başkanı Cesur, Acil 10 bin konuta ihtiyaç var. Yeni evlenen Filistin ...

Hiper Gayrimenkul, ödüle layık görüldü!
  • 08.12.2014 16:20

Hiper Gayrimenkul, ödüle layık görüldü!

Hiper Gayrimenkul, Çırağan’da düzenlenen ASKON 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı' ...

ASKON’un Amasya Şubesi Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açıldı!
  • 27.09.2013 09:04

ASKON’un Amasya Şubesi Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye özellikle son 11 yıll ...