maritbet girişmaritbet
Artvin'in ilk OSB'sinde 2 bin kişiye istihdam sağlanacak!

Artvin'in ilk OSB'sinde 2 bin kişiye istihdam sağlanacak!

Artvin'in ilk organize sanayi bölgesi olan Arhavi OSB'de altyapı çalışmalarına başlandı.

Artvin'in ilk Organize Sanayi Bölgesi olacak olan Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AROSB) için 39 hektarlık bir alan tahsis edildi. 2 bin kişiye istihdam oluşturulacak olan AROSB'de ihracat yapan veya yapmak isteyen yatırımcıya bedelsiz arsa tahsisinin yanı sıra birçok alanda destek sağlanacağını belirten AROSB Müdürü Haşan Özpervan, yerel bölge ekonomisine üretim artışı sağlaması, ihracatın gelişmesi, dağınık ve sağlıksız işletmelerin verimli bir şekilde bir araya toplanması gibi konularda kurulacak OSB'nin kente önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. 

Hız kesmeden altyapı çalışmalarına başlanan AROSB'nin 2020 yılında tamamlanarak yatırımcılarına kapılarına açmasını planladıkları bilgisini veren Özpervan, "Lojistik bağlantıları itibariyle özellikle Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile iç içe olan kentte, ihracat yapan veya yapmak isteyen yatırımcıya bedelsiz arsa tahsisinin yanı sıra birçok alanda destek sağlanacak. AROSB Karadeniz Sahil Yolu'na 1 kilometre mesafede. Keza Hopa Limanı'na 16 kilometre, Sarp Sınır Kapısı'na 45 kilometre mesafedeyiz. Rize'ye yapılacak havalimanına ise 50 kilometre uzaklıkta olacağız" açıklamasını yaptı. AROSB Müdürü Haşan Özpervan, OSB'de sanayileşmenin yol açtığı olumsuz etkilerin giderilmesi ve çevreye duyarlı, düzenli yapılaşmanın sağlanması noktasında yönetim olarak özverili bir şekilde çalışacaklarını dile getirdi. 

AROSB'nin özellikle kentin iç içe olduğu Karadeniz ve Bağımsız Devletler Topluluğu (Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Azerbaycan) ülkelerinde yatırımı olan, yatırım yapmak isteyen, ürettikleri malı bu ülkelerde satmak isteyen firmalar için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Özpervan, "Yatırımcı şirketlere arsalar bedelsiz olarak tahsis edilecektir. Gelir vergisi ve stopajın tamamı terkin edilecek. SSK primi işveren hissesinin tamamı Hazine tarafından karşılanacak. Enerji giderlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmı yine Hazine tarafından karşılanacak. Burada yer alacak işletmeler, inşaat bitim tarihini takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisinden, bina inşaat ve yapı kullanma izni harçları, tevhid ve ifraz işlem harçları ile merkezi atıksu artma tesisi işleten bölgelerde yer almaları koşuluyla atıksu bedelinden muaf tutulacak" şeklinde konuştu.

Altyapı hizmetleri nitelikli ve ucuz olacak 

AROSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte üretim faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesi için de gerekli olan çok sayıdaki kamu hizmetinin girişimcilere ulaştırılacağını ifade eden Özpervan, "İmar ve altyapı bağlantıları tamamlandığında arsaya erişim, izin ve ruhsatların verilmesi, altyapı hizmetlerinin nitelikli ve ucuz olarak sağlanması bu işlevin unsurları arasında olacak. Ayrıca ihtiyaca göre tayin edilecek sosyal tesisler ve teknoparklar ile donatılacak olan Artvin Arhavi OSB'de fabrikalar mevcut ortak alanlardan ve hizmetlerden yararlanacaklar" diye konuştu.

3 yıldır Hopa'ya da OSB kurmaya çalışıyoruz 

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek: Hopa'ya da bir OSB kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Yaklaşık 3 yıldır ilçeye OSB kurulması için çalışıyoruz. İlçemizin Kemalpaşa beldesi sınırları içinde tespit ettiğimiz 648 dönüm alanda OSB kurulması için girişimlerimiz sürüyor. Burası daha önce Bakanlıktan gelen heyetle birlikte yerinde incelendi. OSB yapılması için bölgede yeterli talebe sahibiz. Gerek Hopa Limanı ve gerekse Sarp Sınır Kapısı gibi güçlü lojistik bağlantıları ile ilçemiz OSB için uygun bir konuma sahip" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı
  • 06.06.2023 16:44

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek 22 Kasım 2022'de su tutulmaya başl ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

Bakan Karaismailoğlu: "Rize-Artvin havalimanı yeni atılımlara ilham verecektir"
  • 05.05.2022 13:30

Bakan Karaismailoğlu: "Rize-Artvin havalimanı yeni atılımlara ilham verecektir"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep ...

14 Mayıs'ta hizmete açılacak Rize-Artvin Havalimanı'nı havadan görüntülendi!
  • 30.04.2022 14:20

14 Mayıs'ta hizmete açılacak Rize-Artvin Havalimanı'nı havadan görüntülendi!

Rize-Artvin Havalimanı'nda, uluslararası izinlerin alınması ve cihazların kurulu ...

Açılışa hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı'ndan son görüntüler!
  • 30.04.2022 12:10

Açılışa hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı'ndan son görüntüler!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin den ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!
  • 14.04.2022 18:07

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!

Türkiye ve Avrupa'nın, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine ...