maritbet girişmaritbet
Arsasından geçen yolu tel örgüyle trafiğe kapattı

Arsasından geçen yolu tel örgüyle trafiğe kapattı

Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki bir kişi arsasından geçtiğini iddia ettiği yolun bir bölümüne tel örgü çekip kapı yaptı.

Yumurtalık ilçesinin Kuzupınarı Mahallesi'nde ikamet eden Mahmut Kurt, 2003 yılında, yol geçen 2 bin 867 metrekare arsayı ihale ile Maliye Bakanlığından 25 bin lira karşılığında satın aldı.

Arsasından geçen yolun iptali için hukuki süreç başlatan Kurt, açtığı davayı 2006 yılında Yumurtalık Asliye Hukuk Mahkemesinin kararıyla kazandı.

Ankara Yargıtay 5. Hukuk Dairesinin 2011 yılında yerel mahkemenin kararını onamasının ardından Kurt, 2013 yılında yolu kısa süreliğine kapattı.

Çevredeki vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine kararından vazgeçen Kurt, aradan geçen süre içinde çözüm bulamayınca, yaptığı görüşmeler sonrası yolun arsasından geçen bölümüne tel örgü çekti. Yolun üzerine kapı da yaptıran Kurt, buraya kilit taktırdı.

VATANDAŞLAR MAĞDUR

Yolun kapanmasının ardından kısa bir süre şaşkınlık yaşan sürücüler, alternatif güzergahı kullanmaya başladı.

Arsa sahibi Mahmut Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili makamlarla gerekli yazışmaları yaptığını ileri sürerek, yolun geçtiği bölümün tapulu arazisi olduğunu savundu.

Kurt, çözüm bulamayınca böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi.

Kuzupınarı Mahalle Muhtarı İbrahim Eroğlu da yolun söz konusu bölümünün Kurt'un kendi arsası olduğunu aktararak, "Bu yolun kapatılmasıyla yol üzerinde evleri olan vatandaşlar mağdur oldu. Bunun bir çözümünü bulmak lazım. Vatandaşlar yolu uzatmak durumunda kalıyorlar." diye konuştu.

Bazı vatandaşlar da yolun kapatılmasına tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arsasından geçen yolu tel örgüyle trafiğe kapattı
  • 30.10.2016 14:35

Arsasından geçen yolu tel örgüyle trafiğe kapattı

Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki bir kişi arsasından geçtiğini iddia ettiği yolu ...