maritbet girişmaritbet
Arnavutköy metrosu için ilk adım atılıyor!

Arnavutköy metrosu için ilk adım atılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topkapı-Habipler tramvay hattını Arnavutköy'e uzatma çalışmalarını başlatıyor.

Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi, 7'si yer altı olmak üzere 22 istasyonu bulunan Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattını, Arnavutköy'e kadar uzatacak 15 kilometrelik hat için proje çalışmasını başlattı.

"Avrupa'nın en büyük havalimanı olma" özelliğini taşıyacak 3. havalimanına hizmet verecek toplu ulaşım araçlarından Arnavutköy tramvay hattı için 9 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Topkapı-Habipler tramvay hattı Arnavutköy'e uzatılınca 30 kilometre olacak. Hattın uzatılması çalışmaları kapsamında Sultangazi, Habipler, Eski Habipler, Esenbahçe, Sincanlar, Fenertepe Yolu, Kayabaşı Yolu, Devlet Hastanesi, Arnavutköy'den oluşmak üzere 9 yeni istasyon yapılacak.

İstanbul'un iki ucuna metro ile ulaşım

Topkapı'dan başlayıp Arnavutköy'e uzatılacak tramvay hattı, 2019'da Vezneciler -Arnavutköy arasında çalışanmetro sistemine dönüştürülecek.

Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek. Arnavutköy'den Kartal'a kadar metro ile ulaşım sağlanacak.

Arnavutköy'e 4 ayrı metro hattı gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019'da bitmesini planladığı Arnavutköy-Vezneciler Metrosu'nun yanı sıra 33 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı, 32 kilometrelik Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı, 33 kilometrelik Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca Raylı Sistem Hattı projeleri de bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arnavutköy metrosu için ilk adım atılıyor!
  • 02.09.2015 12:27

Arnavutköy metrosu için ilk adım atılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topkapı-Habipler tramvay hattını Arnavutköy'e uz ...