maritbet girişmaritbet
Antalyalı bir iş adamı 600'ün üzerinde kaktüs besliyor

Antalyalı bir iş adamı 600'ün üzerinde kaktüs besliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde iş adamı Bilal Kıral'ın 600'ün üzerinde kaktüsü bulunuyor.

Kıral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce kendisine hediye edilen kaktüsün çiçek açmasının hoşuna gittiğini, bunun üzerine gittiği her yerden bu türü almaya başladığını söyledi.

Özellikle Uzakdoğu ülkelerinden farklı türlerde kaktüs getirdiğini belirten Kıral, "Kaktüs hobim inanılmaz gelişti. Aldığım kaktüslerin sayısı her geçen gün arttı. Daha sonra kaktüsleri aşılamaya başladım, böylece çeşitlilik arttı" dedi.

Kaktüslerle ilgilenmesinin kendisini dinlendirdiğini dile getiren Kıral, herkese bu tür bir uğraş edinmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bahçesinde 600'ün üzerinde kaktüsün yer aldığını ifade eden Kıral, "Türkiye'de ender bulunan cinslere sahibim. Aşı yaparak yeni cinslere ulaşabildim. Arkadaşlarıma da bu hobiyi aşılıyorum. Birçok arkadaşımda da bu merak başladı. Kaktüslerle ilgilenmek, vakit geçirmek bana zevk veriyor. Dostlarıma, misafirlerime de kaktüs hediye ediyorum" diye konuştu.

"Çok inanılmaz çiçeklere sahipler"

Kıral, kaktüslerin çok fazla bakım istemediğini, bunun da yoğun iş temposunda kendisi için iyi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Kaktüs çiçek açarken inanılmaz bir güzelliğe bürünüyor, güzel ve dikenli. Çok inanılmaz çiçeklere sahipler. Küçücük bir kaktüste inanılmaz renk tonu oluyor. En güzel tarafı ise bakımı kolay. Çok zaman istemiyor. Susuz kalınca küsmüyor. İşim nedeniyle sık seyahat ediyorum, 15 gün uğramadığım oluyor. Nadiren susuz kalıyorlar ama suyu görünce eski halllerini alıyorlar."

İmkanı olduğu ve yapabildiği kadar hobisini sürdüreceğini belirten Kıral, sahip olduğu kaktüs sayısını da artırmaya çalışacağını ifade etti.

Bilal Kıral, sosyal medyada "Kaktüsseverler" adlı bir grup kurduklarını, sayılarının 150'yi bulduğunu belirterek, Türkiye'de ticari amaçla bunu yapanlar bulunduğunu ama bu kadar zengin çeşitliliğe sahip bir kişi daha olduğunu sanmadığını söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalyalı bir iş adamı 600'ün üzerinde kaktüs besliyor
  • 16.05.2015 08:52

Antalyalı bir iş adamı 600'ün üzerinde kaktüs besliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde iş adamı Bilal Kıral'ın 600'ün üzerinde kaktüsü bul ...