maritbet girişmaritbet
Antalya'da Boğaçayı Projesi'nin son rötuşları yapıldı

Antalya'da Boğaçayı Projesi'nin son rötuşları yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da bir otelde düzenlenen toplantıda vizyon projeler hakkında bilgiler verdi.

Türel, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda, vizyon projeler hakkında bilgi verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Antalya ile ilgili ortaya konulan vizyona ulaşmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizen Türel, artık belediyeciliği tanımlanırken vizyon belediyeciliğinin kriter olduğunu, kendilerinin bu tanımın içini dolduracak önemli projeler yürüttüklerini kaydetti.

Ekonominin yatırımla büyüdüğüne dikkati çeken Türel, "Bir ülkede yatırım yapılmıyorsa orada ne ekonomi büyür ne de istihdama katkı söz konusu olur. Büyük projeleri Antalya'ya getirdiğimizde bundan kazanan herkes olacak. 1 milyar liralık Boğaçayı Projesi şehre gelecek bir katma değer olarak piyasaya yansıyacak. O yatırımı yapmazsanız onun getirisinden kimse istifade etmez." diye konuştu.

Görevdeki ilk döneminde dünya ekonomik krizle boğuşurken Antalya'da birinci etap raylı sistem projesini yürüttüğünü ve bunun sanayideki tamirciye kadar katkı sağladığını anlatan Türel, "Biz birlikte ekonomiyi kalkındırmak durumundayız. Ekonomi birlikte kalkınırsa, her yer birlikte ciddi şekilde değer kazanır." dedi.

Türel, bir şehir zenginleşirse, en alt kademesinden en üst kademesine kadar her şeyin zenginleşeceğini belirterek, "Boğaçayı Projesi'nin Antalya'ya ne katkısı var" yönündeki eleştirileri garipsediğini, söz konusu projeden 10 bin kişinin ekmek yiyeceğini vurguladı. 

"EXPO, turizmdeki yaraya merhem olabilecek bir proje" 

Türel, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'nın da faydasının tartışıldığını anlattı.

Kriz döneminde Antalya'ya 6,5 milyon turist geliyorken, EXPO'ya 4,5 milyon ziyaretçi gittiğini belirten Türel, şunları kaydetti: 

"Ya olmasaydı, bunu düşünmüyoruz. Sadece proje alanının içerisine, hükümetin devletin yatırımı olarak 1,8 milyar lira bir yatırım yapıldı. Türkiye'nin en büyük projesidir. Mersin'deki Akdeniz Olimpiyatları, Trabzon'daki Üniversite Oyunları, Erzurum Kış Olimpiyatları'nın hepsini koyun. En yükseği 800 milyon lira civarındadır ve bir hafta, on gün kullanıldı. Daha sonra aynı yüksek seviyede kullanılamadı çünkü olimpiyatlar bitti ama EXPO öyle değil, bitti ama kapısı yine ziyaretçilere açık. Çok ciddi bir bir şekilde Antalya'nın turizminde önemli bir yaraya merhem olabilecek projelerinden birisi olacak. Hala aynı şekilde ziyaretçilerin hizmetinde."

Antalya'ya, EXPO etrafındaki destekleyen unsurlarla beraber 10 milyar liralık bir yatırım geldiğini bildiren Türel, raylı sistemden kavşaklara, küçük Aksu barajından Aksu deresi taşkın önleme projesine kadar önemli yatırımlar geldiğini anlattı.

Boğaçayı Projesi

Boğaçayı Projesi'nin son rötuşların yapıldığını ifade eden Türel, "İnşaat mühendisleri odamızın ODTÜ'den getirdiği bu işin uzmanı, profesör dört hocamızın önerileri doğrultusunda yat limanının ağzındaki projeyi, büyük limanın sırtına dayadık. Dere içindeki yat limanından da vazgeçildi, dereye tuzlu suyun alınması hususundan vazgeçildi." diye konuştu.

Boğaçayı'nın ikinci köprüden sonraki bölümünde, dağın arkasında da film stüdyoları ve platolarını projelendirdiklerini belirten Türel, "Onların da orada gerçekleşmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalar yap işlet devret sistemi içerisinde. Şeffaf ihalelerle gerçekleştirilecek. Bu ihalelerin hepsini canlı yayınlıyoruz." dedi.

Türel, dün Ankara'da Kadın Dostu İş Yeri olarak Türkiye birinciliğine, sendika üyelerinin oylarıyla seçildiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan ödülü aldığını anımsatarak, Kadınlar Plajı'nı yaparken de eleştirildiğini anımsattı.

Kadınlar Plajı'nın ücretli olmasının istendiğini anlatan Türel, "Onu da yapacağım. Onu da projelendiriyoruz, Topçam'ın bir bölümünü paralı kadınlar plajı haline dönüştüreceğim. Alanya, Gazipaşa arasına ve Finike'ye de kadınlar plajı açıyoruz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı
  • 28.01.2019 10:00

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Aşama Raylı Sistem Projes ...

Boğaçayı açılışa hazır!
  • 18.01.2019 16:06

Boğaçayı açılışa hazır!

Menderes Türel, Boğaçayı Projesi’nin birinci etabının açılışa hazır olduğunu ve ...