maritbet girişmaritbet
Antalya YHT için dağları delecekler

Antalya YHT için dağları delecekler

Antalya'ya ulaşımı hızlandıracak olan hızlı tren için tam 60 tünel açılması ve 47 köprü yapılması planlanıyor.

Turizm treni de olarak anılan Antalya'yı Kayseri'ye bağlayacak olan hızlı tren projesinin detayları ortaya çıktı. Detaylar, projenin ne kadar zorlu bir coğrafyada gerçekleştirileceğini de açıkça ortaya koydu. Projeyi yakından takip eden AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya'yı Konya üzerinden Kayseri'ye bağlayacak hatta ilişkin önemli bilgiler verdi. Söz konusu hatta bulunacak durakların inşaat sırasında değişebileceğini ifade eden Badak, hızlı trenin Kepez, Aksu, Serik, Manavgat, Seydişehir ve Beyşehir arasından geçip Konya'ya ulaşacağını belirtti.

60 Tünel 47 köprü var

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir- Kayseri hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 639 kilometre olduğunu aktaran Badak, “Projede 47 adet köprü ve viyadük var ve bu köprülerin toplam uzunluğu 14 bin 45 metre. Ayrıca Antalya'dan Kayseri'ye kadar 60 adet tünel var. Bu tünellerin de uzunluğu 137 bin 892 metre. Şu andaki keşfe göre Antalya-Kayseri arasındaki hattın maliyeti toplam 11 milyar 576 milyon lira” dedi.

En zoru Antalya-Konya arası 

Hattın en zor ve önemli bölümünün Antalya-Konya arası olduğunu ifade eden Badak, “Antalya-Konya arasında köprü ve viyadük sayısı 32, uzunluğu ise 10 bin 590 metre. Bu güzergahta toplam 29 tünel var. Tünellerin uzunluğu 92 bin 687 metre. Projenin tamamında yer alan tünellerin yarısı bu hatta iken uzunluk olarak toplamın yüzde 70'i bu hatta inşa edilecek” şeklinde konuştu.

Hem maliyet hem de yapım güçlüğü açısından ağırlığın Manavgat-Konya arasında olduğuna dikkat çeken Badak, “Şu an projeye eklenmekte olan Antalya-Alanya hattı var. Manavgat, Konya hattı için Antalya ve Alanya arasında ortak nokta olacak. Devlet Demir Yolları'nın bir hızlı tren yapım bölümü var bir de işletme bölümü var. Trenlerin sefer ve seyir düzenlemeleri proje bitimine yakın ortaya çıkacaktır. Bu ayrı biz uzmanlık konusu. Şu an yatırım ve alt yapı ile ilgili işlemler büyük bir titizlikle yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Rayhaber

Yorum Yaz