maritbet girişmaritbet
Antalya Stadı, Antalyaspor'a devredildi!

Antalya Stadı, Antalyaspor'a devredildi!

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait 33 bin kişilik Antalya Stadı, düzenlenen protokol töreniyle Antalyaspor'a devredildi.

Spor Toto Süper Lig 3. haftasında Antalyaspor ile Atiker Konyaspor arasında oynanan karşılaşmanın devre arasında Antalya Stadı'nın Antalyaspor'a devredilmesi nedeniyle protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, göreve geldiklerinde hedeflerinin arasında stadın devrinin de olduğunu belirterek, bugün bu hedefe ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Hedefe ulaşmada desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Büyük Antalyasporun büyük taraftarı, takımımızı, bizi, sizsiz bırakacak söylem ve eylemlerden kaçınmanız dileğiyle, büyük başarılara imza atacağımız stadımızın Antalyaspor'a hayırlı olmasını diliyoruz. Biz güçlüyüz, kararlıyız, inanıyoruz, başaracağız ve Antalyasporuz."

Antalyaspor çok iyi yerlere gelecektir

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da 2015 yılında oynanan Beşiktaş maçıyla hizmete açılan stadı, Antalyaspor'a vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Antalyaspor'un daha yüksek hedefleri olan bir takım haline geleceğini ifade eden Hacıcaferoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatları doğrultusunda stadımızı Antalyaspor'a veriyoruz. Antalyaspor çok iyi yerlere gelecektir. Antalyaspor'a ve Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Antalyaspor Derneği Başkanı Nazif Tanır da stadın devrinin herkese hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından devir protokolü kulüp başkanı Öztürk, Antalyaspor Derneği Başkanı Tanır ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu tarafından imzalandı.

Antalya Stadı

 İnşasına 23 Haziran 2013 tarihinde başlanan Antalya Stadı, 33 bin izleyici kapasitesiyle yaklaşık 2,5 yılda tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

 Dairesel yapısı nedeniyle antik kentlerdeki arenalara benzetilen ve bu özelliğiyle Türkiye'deki diğer statlardan farklı olan Antalya Stadı'nın çatısında güneş enerjisi panelleri bulunuyor.

 Toplam 13 bin metrekarelik panelleriyle Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olma özelliğini taşıyan stadyum, şehir şebekesine de elektrik veriyor.

 Antalya Stadı'nın çatısının 5 bin metrekarelik bölümünde, çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf malzeme kullanıldı. İçinde 44 loca, 8 bin metrekarelik ticari alan ve bin 200 araçlık otopark bulunan stadyumda, karşılıklı iki skor ekranı yer alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Stadı, Antalyaspor'a devredildi!
  • 12.09.2016 10:18

Antalya Stadı, Antalyaspor'a devredildi!

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait 33 bin kişilik Antalya Stadı, düzenlenen protoko ...