maritbet girişmaritbet
Antalya Lara´da tahliye gerginliği bitmedi

Antalya Lara´da tahliye gerginliği bitmedi

Muratpaşa ilçesindeki Lara Beach Park´ta dün gece iki iş yeri ateşe verildi, Kaymakamlık yetkilileri, 33 işletme sahibinin tahliye yapılmasını istedi.

Muratpaşa Kaymakamlığınca Lara Plajı´ndaki 33 işletmenin sözleşmelerindeki kullanım süresinin dolması nedeniyle boşaltılmasına yönelik tebligat bölgedeki esnafa bir hafta önce ulaştırıldı. Dün gece kararı protesto eden işletmecilerden bazıları iki iş yerini ateşe verdi. İtfaiye ekiplerince yangın söndürülürken polis sabaha kadar nöbet tuttu.

Sabah saatlerinde Muratpaşa Kaymakamlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı zabıta ekipleri işletmelerin tahliye edilmesi için Lara Beach Park´a geldi. Bir numaralı plajda işletmeciler ile kaymakamlık yetkilileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kaymakamlık yetkililerine tahliyeyi kendilerinin yapacaklarını söyleyen işletmeciler, elektriklerinin kesilmemesini istedi. Taleplerin kabul edilmesi üzerine işletmeciler mekan içindeki eşyaları tahliye etti. Kaba eşyaların ise kısa süre içinde boşaltacaklarını söylediler. Kaymakamlık yetkilileri de tahliyelerin ardından işletmeleri mühürledi.

"İNSANLARI MAĞDUR ETMEYİN"

İşletmeciler adına konuşan Hasan Topal, kış süresince kurumlarla görüştüklerini ve kendilerine "Bu yaz orada bir proje yok. Faaliyetini sürdüreceksiniz" denildiğini kaydetti. Bu sözlere güvenerek kış boyunca bölgede beklediklerini ve sezon için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Topal, "Kendi adıma 295 bin lira işgaliye bedeli ödedim. Sezona geldim. Şimdi tahliye edeceğiz diyorlar. Bize Ekim ayının başına kadar izin verin. İnsanları mağdur etmeyin. Biz de size tahliye taahhütnamesi verelim. Bu karar zorbalıktır. Mahkeme süreci devam ediyor. Mahkemenin sonucunu beklemiyorlar. Tahliye edeceğiz deselerdi biz de başka bir iş yapardık. Bu siyasi ahlaka sığmaz" dedi.

Lara Beach´teki bütün işletmelerin tahliye edildiğini sadece Kum Heykel Festivali´nin boşaltılmadığını öne süren Topal, "Lara Beach´in göbeğin kum heykel festivali yapıyorlar. Orası yıkılmıyor. Birine neden farklı davranıyorlar" diye konuştu.

Kaymakamlık ekiplerinin tahliye işlemlerine bir süre devam etti.

Öte yandan dün gece ateşe verilen işletmelerde alevlerin devam ettiği görüldü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Lara´da tahliye gerginliği bitmedi
  • 10.04.2015 11:29

Antalya Lara´da tahliye gerginliği bitmedi

Muratpaşa ilçesindeki Lara Beach Park´ta dün gece iki iş yeri ateşe verildi, Kay ...

Dreamcity Lara Nisan 2014’te hizmete girecek!
  • 25.06.2013 17:25

Dreamcity Lara Nisan 2014’te hizmete girecek!

Ekşioğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Ekolsan’nın Antalya Lara’da Aralık ...