maritbet girişmaritbet
Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçladı

Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçladı

Antalya'da 18 kilometrelik 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce, 20 Ağustos'ta ilk oturumu yapılan Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesinde süreç tamamlandı. 

Meydan dan Antalya Havalimanı bağlantılı EXPO fuar alanına uzanacak 18 kilometrelik hattın yapım ihalesinin ilk turunda 7 firma teklif sundu. 

Yaklaşık maliyeti 249 milyon 857 bin 461 lira olarak belirlenen projeye ilişkin ihalenin 2'nci oturumuna ise 4 firma teklif verdi. Makyol İnşaat, teklifini 259 milyon 498 bin liraya çekerken Gulermak İnşaat 279 milyon, IC Içtaş 287 milyon 138 bin ve Cengiz İnşaat 289 milyon 420 bin liralık teklif sundu. Hattın inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin temin, montaj ve işletmeye almasını kapsayan ihalede firmaların verdiği teklif üzerinden yapılan değerlendirmenin ardından Bakanlık 9 Eylül günü 2'nci oturumda en düşük teklifi veren Makyol inşaat la sözleşme imzaladı.

MEYDAN-HAVALİMANI 

Antalya 1'inci aşama raylı sistem hattının devamı olarak projelendirilen 2'nci etap çalışması. Meydan durağında mevcut hatta entegre olacak. Projenin ayın zamanda kentin doğuya planlı gelişmesinde önemli bir görev üstleneceği düşünülürken bununla birlikte kamu kurumlarına, konut alanlarına ve havaalanı ile kentin en önemli rekreasyon alanlarından biri kabul edilen EXPO 2016 Antalya'ya hizmet edecek şekilde projelendirildi. 

Meydan Havalimanı-EXPO 2016 Fuar alanı hattında 18 kilometre olarak planlanan 2'nci etap çalışmasında duraklar Perge, Kışla, Topçular, Demokrasi, Cırnık, Altınova, Yenigöl, Sinan. Kavşak Havaalanı Dış Hatlar, Havalimanı İç Hatlar, Anfaş, Kurşunlu, Aksu ve EXPO 2016 olarak belirlendi. Proje güzergahın yaklaşık yüzde 60'ıııın diğer trafikten ayrılması öngörülürken güzergahın 7.6'ncı kilometresinden ayrılan bir kol ile havaalanına ulaşacak. 

İhale şartnamesine göre hat 450 gün içinde tamamlanacak. Hatta 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak çalışmalar 8 Aralık 2016'da tamamlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçladı
  • 12.09.2015 14:45

Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçladı

Antalya'da 18 kilometrelik 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçlandı. ...