maritbet girişmaritbet
Ankara'daki tüm oto galeriler Otonomi'ye taşınacak!

Ankara'daki tüm oto galeriler Otonomi'ye taşınacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda şehirdeki tüm oto galeriler Otonomi'ye taşınmak zorunda.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç,  Ankara'da ikinci el oto alım satımı yapan oto galerilerinin 1 Mart'a kadar Esenboğa Yolu'nda yapımı tamamlanan 2. el oto alım satım sitesi Otonomi'ye taşınmasına yönelik Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

Değerli Ankaralılar,

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ankara'da ikinci el oto alım satımı yapan tüm oto galerilerinin 1 Mart'a kadar, Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda yapımını gerçekleştirdiğimiz "otomotiv yaşam merkezi" Otonomi'ye taşınması kararı alınmıştır. Bu tarihe kadar Otonomi'ye taşınmayan iş yerlerinin ruhsatları iptal edilecek, iş yerleri mühürlenerek faaliyetten men edilecektir. MASFED, BOD ve Otonomi ailesi olarak, oy birliğiyle alınan ve Ankara'mız ve sektörümüz açısından tarihi nitelik taşıyan bu karardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve meclis üyelerimizi tebrik ediyor; desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcımıza, İçişleri Bakanımıza, Ankara Valimize, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz ile ilçe belediye başkanlarımıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.  
MASFED ile BOD tarafından hayata geçirilen ve Büyükşehir Belediyesi'nin de büyük destek verdiği Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Otonomi, Ankara ve ilçeleri ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bir mega projedir. İnşaatı biten ve açılışa hazır olan Otonomi, şehirde 2. el araç ticareti yapan tüm esnafa yetecek hacimdedir, burada herkese uygun fiyatlarla yer bulunmaktadır. Ankara'daki tüm araç satıcılarını bir araya toplayacak Otonomi, motorlu araç ticaretinin ildeki tek adresi ve ülke genelinde en önemli cazibe merkezi olacaktır.

Esenboğa yolunda 375 bin metrekarelik bir alanda kurduğumuz Otonomi'de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza bulunmaktadır. Otonomi'de 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otel yer almaktadır. İçinde kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun da yer aldığı Otonomi'de vatandaşlar, kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye tüm imkânları bir arada bulabilecektir. Günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek kapasitedeki Otonomi'ye, günde 9 bin araç giriş çıkış yapabilecek. Otonomi'de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, aradığı her model aracı Otonomi'de bulabilecektir. Satılan araca, Otonomi tarafından tüm test ve kontrolleri yapılarak bir yıl garanti verilecektir. Otonomi'de aileler ve çocukları için son derece zengin sosyal aktiviteler de sunulacak, bu özellikleri ile Otonomi, tam anlamıyla bir “otomotiv yaşam merkezi” olacaktır.

Emek, Bahçeli, Aydınlıkevler, Turan Güneş Bulvarı, Subayevleri, Yenimahalle, Cebeci, Demetevler, Etimesgut gibi birçok semtte LPG'li araçları ile insan hayatını tehlikeye atan, kaldırım ve yol işgalleriyle trafiği tıkayan ve hayatı zorlaştıran apartman altı galerilerin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararı uyarınca binlerce araçlık stokları ile birlikte buraları boşaltarak Otonomi'ye taşınması ile şehirde büyük rahatlama yaşanacaktır. Otonomi, 2. el araç ticaretini bir standarda kavuşturarak; nitelikli bir mesleki faaliyete dönüşecektir. Otonomi, doğrudan ve dolaylı olarak 5 bin kişiye iş imkanı yaratacak, tüm ilçeleri ile Ankara ekonomisine hamle yaptıracak; sektördeki kayıt dışılığı da sona erdirecektir.  

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uğur Özen Özgüven Otonomi Ankara'yı anlatıyor!
  • 28.08.2013 13:41

Uğur Özen Özgüven Otonomi Ankara'yı anlatıyor!

Özgüven Mimarlık'tan Uğur Özen Özgüven Ankara'da hayata geçirilen Otonomi projes ...

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!
  • 27.08.2013 14:24

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve inşa edilen Otonomi projesinin foto ga ...

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!
  • 08.10.2017 11:04

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Otonomi projesinde yangın eğitim ...

Otonomi'de ekspertiz hizmeti de başladı
  • 22.02.2017 09:28

Otonomi'de ekspertiz hizmeti de başladı

Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’de, bankalar, note ...

Cizre'de 'Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması' başladı
  • 02.12.2016 14:41

Cizre'de 'Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması' başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" kapsamında trafi ...

Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi açıldı
  • 02.12.2016 14:35

Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi açıldı

Ankara’da 500 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan Avrupa’nın en büyük otomotiv t ...