maritbet girişmaritbet
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi halka açık olacak!

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi halka açık olacak!

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin 560 dönümlük kampüsü, yenileme projesi kapsamında halka açık hale getirilecek.

Cumhuriyet'in ilk Ziraat Fakültesi olma özelliğini taşıyan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi için yapısal yenileme projesi hazırlandı. Kampüsün çehresini değiştirecek olan proje kapsamında fakülte, halka açık hale getirilecek. Tarihi yapıya sahip olan fakülteyi aslına uygun restore edeceklerini belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, projenin detaylarını anlattı:

1933'TEKİ KURGUSUNA DÖNDÜRECEĞİZ

“1987 yılında Fatih Köprüsü yapıldıktan sonra kampüsün ikiye bölünüşü ve köprü altının bir türlü ıslah edilmemesi, öğrencilerin ders yerlerinden bu taraflara geçişleri ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyordu. Bununla ilgili Rektörümüz Erkan İbiş ile görüştük ve girişimde bulunarak kapsamlı bir proje hazırladık. Yaklaşık 560 dönümlük bir alana sahibiz. Burayı 1933'teki kurgusuna döndüreceğiz. Öğrencilerin ve halkın giriş yerini eskiden olduğu gibi Mevki Hastanesi'nin karşısından alacağız. En sol tarafta yurt girişiyle birlikte bir araç girişi yaparak ağaçların olmadığı yere otopark yapacağız. Eskiden olduğu gibi dikdörtgen şekilde bir yüzme havuzu olacak. Satış yerini de köşeye alacağız. Ciddi anlamda bir rekreasyon alanımız var değerlendirmek istiyoruz.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu

ÜST GEÇİT BİRLEŞTİRECEK 

Veteriner ve Ziraat Fakültesi'nin önündeki meydanda otoparkı tamamen kaldırıyoruz. Buranın tam ortasında 1933'te yapılmış bir havuz gömülmüş. Altta kalan havuzu yeniden çıkaracağız. En büyük problemlerimizden bir tanesi bu kampüsle diğer kampüsün birleşmesiydi. Samsun Yolu'na bir üst geçit yapılacak. Üstgeçidin projesi bitti, ASKİ'ye verildi. Kampüs, tarihi sit alanı olduğu için duvarları aslına uygun restore edilecek. Bir Sanat Evi yapacağız. Sadece ders için değil tiyatro, müzik, resim ve heykel kursları da olacak. Oradaki sosyal alanları ve tesisleri de değiştiriyoruz. Keçiören ve Altındağ Belediyesi'nin bu alan ile ilgili çok büyük destekleri var. Ev ekonomisinin arkasında bir futbol sahamız var. Orayı çim alan haline getiriyoruz. Yanında tenis kortları, basketbol sahaları gibi tamamen spor alanları olacak.”

VİŞNELİĞİ BİLEN ÇOK ZİRAATİ BİLEN YOK

Sağlık Bakanlığı'ndan 200 tane bisiklet istediklerini belirten Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, “Bu alan 24 saat yaşanabilir olacak. Sadece öğrenciyle olmaz. Halk da gelip burada gezsin. Bisiklete binsin spor alanlarının çevresinde yürüsün. Burayı halkla bütünleştirirsek gerçek anlamda buranın sahibi oluruz ve koruyabiliriz. Her yönüyle, eğitim, Ar-Ge, ürün kurgusu ve işletmelerin yenilenmesi, kampüsün 24 saat yaşanabilir olması, halkla iç içe olması en büyük amacımız. Su ürünlerinin olduğu alanı görsel özellikle yaz aylarında dışarıda konuşlanacak bir alan haline getiriyoruz. Bugün Küçükesat'taki el işi yapan kadınlar bile ODTÜ'de Vişnelik tesislerini biliyor. Zamanında gidip stant açmış. Ama Ziraat'i bilen yok. Projemiz tamamlandığında Ankara Üniversitesi'nin en güzel kampüslerinden biri haline gelecek” diye konuştu.

Hürriyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi halka açık olacak!
  • 05.09.2015 17:26

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi halka açık olacak!

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin 560 dönümlük kampüsü, yenileme projesi ...

Türkiye’nin ilk internet tabanlı kooperatifi Elbirkoop kuruldu!
  • 13.07.2012 09:42

Türkiye’nin ilk internet tabanlı kooperatifi Elbirkoop kuruldu!

Kısa adı Elbirkoop, gıda ve tarım alanında, yeni nesil kooperatifçilik anlayışıy ...