maritbet girişmaritbet
Ankara-Kayseri arası 2 saate düşüyor!

Ankara-Kayseri arası 2 saate düşüyor!

Kayseri’nin yüksek hızlı tren umudu 4 yıllık bir gecikmeden sonra 2018’de gerçek oluyor.

Ulaşım için hızlı tren projeleri hayata geçiren Devlet Demir Yolları İdaresi (TCDD), Kayseri'ye müjdeyi verdi. Çift hat donanımlı olarak hayata geçirilmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren'in, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1.9 milyar lira ayrıldığı ve projenin, Devlet Demir Yolları İdaresi (TCDD) tarafından bu yıl ihaleye çıkarılacağı bildirildi.

Yozgat'ın Yerköy İstasyonu ile Kayseri arasındaki 142 km'lik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Bu güzergahta yapılacak iyileştirmelerde aksama olmadığı takdirde, proje 3 yılda tamamlanacak ve uygulanan modernizasyon programı uyarınca, Ankara ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek.

TCDD İşletmesi 2'inci Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, Ankara-Sivas YHT Projesi'nin ilk etabını oluşturan Yozgat'ın,Yerköy İlçesi ile Sorgun arasındaki altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bayraktutan, ikinci etabı oluşturan Sorgun-Sivas ve üçüncü etabı oluşturan Yerköy- Kırıkkale arasındaki çalışmaların ise yüzde 40'lar seviyesine getirildiğini söyledi. Ankara- Sivas YHT, Elmadağ geçiş güzergahının, mevcut projenin yanı sıra, Ankara- Kayseri YHT Projesi'ni yakından ilgilendirdiğini belirten Bayraktutan, Yerköy - Kayseri arasındaki hızlı tren projesinde, ihale aşamasına gelindi” diye konuştu.

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde Kayseri- Kapadokya-Antalya hızlı tren hattının da ele alınması gerektiğini ifade eden Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şöyle dedi: “Ulaştırma Bakanlığı, Antalya'nın Nevşehir üzerinden YHT hattıyla Kayseri'ye bağlanacağını duyurdu. Antalya'dan Kayseri'ye uzanacak hızlı tren hattı, sadece Kapadokya'nın değil, Kayseri ile birlikte Nevşehir'e komşu öteki illerin turizmine de dört mevsim canlılık ve hareketlilik getirir. Bize göre Aksaray ve Konya'ya içine alacağı söylenen söz konusu proje de, bir an önce ele alınmalı, gerekirse Yap-İşlet Modeli ile özel sektöre ihale edilmeli. YHT ile Nevşehir üzerinden Kayseri'ye, hem de Antalya'ya ulaşmak isteyen yatırımcılar var.

‘Proje, Kapadokya'yı Akdeniz'e açacak' 

Kapadokya'yı Akdeniz'e açma amacı taşıyan proje ile açıklamalara göre 2017 yılına kadar Nevşehir-Aksaray-Konya- Konya- Antalya hattının bitirilmesi planlanıyor. Bu hat ile ayrıca  2023 yılı için konulan 10 milyon turist hedefi yakalanacak. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldi
  • 06.06.2022 17:01

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldi

İstanbul'a, 2022'nin ilk 5 ayında hızlı trenle gelen yolcu sayısının 1 milyon 11 ...

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!
  • 14.04.2022 13:51

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda Yüksek Hızlı Tren hatlarında ...