maritbet girişmaritbet
Ankara-Antalya arası 4 saat oluyor

Ankara-Antalya arası 4 saat oluyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre emirkapı tünelinin tamamlanması ile Ankara-Antalya arası 4 saate inecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Antalya 13. Bölge Müdürlüğü'nce sürdürülen Antalya-Konya arası yol yapım çalışmaları ara vermeden devam ediyor. Akdağ'da 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapımı devam eden Demirkapı tüneli ise Antalya ile İç Anadolu'yu daha da yakınlaştıracak. Maliyeti 90 milyon lirayı aşacak. 

1.530 METRESİ AÇILDI

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Demirkapı tüneli ihalesinin 2013 yılında yapıldığını söyledi. Maliyeti 90 milyon lirayı aşacak tünelin, 5 bin metre uzunluğunda olacağını aktaran Altıok, "2016 yılının sonunda tünel her şeyi ile bitmiş olacak. Şu ana kadar 5 kilometrelik tünelin bin 530 metresi açıldı. 12 metre genişliğinde tek tüp imalatı var. Tünel, ikinci tüp imalatına da uygun şekilde yapıldı. İleride buna ihtiyaç duyulursa ikinci tüpün açılması daha kolay olacak. Türkiye'nin en uzun 10 tüneli arasında yer alacak" diye konuştu.

ANKARA-ANTALYA ARASI 4 SAAT

Altıok, çalışmalar tamamlandığında Antalya-Konya arasındaki en kısa güzergahın sağlanacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bu tünelle Konya ve Antalya arası 90 kilometre daha kısalacak. Konya-Beyşehir kara yolu üzerinden, İbradı ilçesindeki yeni tünel, Akdeniz'i en kısa güzergahtan İç Anadolu'ya bağlayacak. Somut olarak Konya-Antalya arasını iki saate düşürecek bu güzergah ile Ankara'dan bir yolcu Antalya'ya 4 saatte gelmiş olacak. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle turizm için büyük önem taşıyan bölgeye sağlanacak konforlu ulaşım imkanı daha çok yerli ve yabancı turisti beraberinde getirecek. Ayrıca mevsim itibarıyla özellikle yaz aylarında yoğunluğu artan trafikte seyahat süresi azalacak, trafik güvenliğinin de artmasıyla kazanılan zaman ve yakıt tasarrufu ile milli ekonomiye katkı sağlanacak."

GÜNDE 7 METRE İLERLEME SAĞLANIYOR

Yüklenici firmanın şantiye şefi Amaç Altıntaş ise tünelde çalışmaların gece gündüz devam ettiğini bildirdi. Şantiyede 200 personelin çalıştığına işaret eden Altıntaş, "Torosları geçiyoruz. Zemin sınıfı değişkenlik gösteriyor. Önümüzü göremediğimiz için çeşitli sürprizlerle karşılaşıyoruz. Zeminle ilgili öngörülerimiz var ama bu her zaman gerçeği yansıtmıyor. Kireç taşına 700 metre sonunda girebildik. Kireç taşı daha hızlı ilerlememize imkan sağladı, tünel içindeki desteklemeler ona göre azaldı. Dolayısıyla günlük ortalama 7 metre ilerleme sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabah 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demirkapı Tüneli’nin bu özelliğine çok şaşıracaksınız!
  • 23.07.2015 17:11

Demirkapı Tüneli’nin bu özelliğine çok şaşıracaksınız!

Antalya Akdağ'daki Demirkapı Tüneli, trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal ikli ...

Ankara-Antalya arası 4 saat oluyor
  • 23.04.2015 13:47

Ankara-Antalya arası 4 saat oluyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre emirkapı tünelinin tamamlan ...