maritbet girişmaritbet
'Ankapark'ta bir hayli ilerleme kaydettik'

'Ankapark'ta bir hayli ilerleme kaydettik'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, vadettikleri projeleri hayata geçirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Gökçek, makamında düzenlediği basın toplantısında hayata geçirilecek projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.Projeleri fotoğraflarla anlatan Gökçek, önceliklerinin Ankara Tema Park çalışması Ankapark'ın tamamlanması olduğunu söyledi.

Gökçek, "2016 yılında daha önce vadettiğimiz projeleri gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. (Ankapark) Bir hayli ilerleme kaydettik, yüzde 70'i tamamladı. Şu ana kadar 800 milyon lira civarında para sarf ettik. İnanıyorum ki 3 milyon ziyaretçiyle başlayacağız, hedefimiz 10 milyon ziyaretçiyi bulabilmek" ifadelerini kullandı. 

Diğer projelerden birinin de "İnanç ve Tarih Müzesi" olduğu bilgisini veren Gökçek, 20'nci asrın sonunda ve 21'inci asrın başındaki teknolojiyle idrak edilebilen ayetlerin, Universal Stüdyoları'nın teknolojisiyle halka anlatılacağını belirtti. 

Ankara Boğazı Projesi'ne de değinen Gökçek, proje planının meclisten geçtiğini, bu yıl itibarıyla çalışmalara başlayacaklarını, inşa edilecek kanalın etrafında iş yerleri ve arka kısımlarda da evler ve bol miktarda yeşil alan bulunacağını dile getirdi. 

Kuzey Yıldızı Cami ve Külliyesi Projesi ile Osmanlı Aile Yaşam Merkezi'nde ciddi ilerlemeler sağlandığını aktaran Gökçek, hedeflerinin bu yıl iki projeyi de bitirmek olduğunu vurguladı. 

Ankara Fuar ve Kongre Merkezi'nin temelinin de bu yıl atılabileceğine dikkati çeken Gökçek, proje ortaklarının ödeme yapmamasını eleştirdi, buna rağmen projeyi bu yıl içinde başlatacaklarını söyledi. 

Gökçek, başkentin en büyük sıkıntılarından birinin de stat eksikliği olduğuna dikkati çekerek, "Eryaman Stadı'nı yapıyoruz. İhalesini yaptık. 1-1,5 yıl içinde 15 bin kişilik bir stat olacak" dedi.

Toptancı hali Gölbaşı'na taşınıyor

Toptancı halinin Gölbaşı'na taşınacağını belirten Gökçek, Gölbaşı'nda otogarın yanındaki alana toptancı hali yapacaklarını, planının onaylandığını, 2-3 ay içinde ihalesinin biteceğini ve bir yıl içinde taşınma işleminin tamamlanmış olacağını kaydetti. 

Kentsel dönüşümle ilgili projelerinin de devam ettiği bilgisini paylaşan Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 5 bin 200 konutun ihalesinin yapıldığını, büyük çoğunluğunu teslim ettiklerini, seçimlere kadar en az 10 bin kişiye evlerini teslim etmeyi hedeflediklerini aktardı. 

Gökçek, Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de ihalesini yaptıklarını, arazilerin büyük kısmını sattıklarını, 3 parsel kaldığını, onların da satışının sürdüğünü dile getirdi.

Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da iki katı geçmeyecek şekilde Ankara konakları yapılacağını anlatan Gökçek, bölgenin turistik olacağına işaret etti. 

'Himmetli bölgesinde sosyal konut projesine başlayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Güney Kent ve sosyal konut inşaatları" konusunda söz verdiğini anımsatan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda Maliye Bakanlığından arazileri aldık. Himmetli bölgesinde dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut projesine başlayacağız. Yaklaşık 8 milyon metrekare alan üzerinde dev bir inşaat başlayacak. Hem Ankara'mıza renk katacak hem de dar gelirli vatandaşlarımızın çok ucuz ev almasını temin edecek. Burada kesinlikle kar düşünmüyoruz, yeter ki fakir fukara konut sahibi olabilsin" değerlendirmesinde bulundu. 

Yeni otobüs terminalinin de Mamak'ta 100 bin metrekarelik alanda özel sektör tarafından yapılacağını dile getiren Gökçek, şehir girişlerinde ufak terminaller yapılacağını söyledi.

"Niyetimiz terminal taşındıktan sonra Ulus'taki esnafı mevcut terminalin yerine taşımak" diyen Gökçek, Ulus Meydanı'nın da 3 yıl içinde gerçekleştirilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Gökçek, hükümetin desteklediği havalimanı metrosunun da gelecek 3 yılın hedefleri arasında olduğuna işaret ederek, "Onun da ümit ediyoruz ki bu yıl içinde ihalesi biter, ikinci yıl itibarıyla da inşaatı başlar" dedi.

Dikmen-Kızılay ve Aşağı Eğlence-Sıhhıye'ye teleferik hattı 

"Yap-işlet-devret modeliyle iki teleferik yaptıracağız" ifadesini kullanan Gökçek, şöyle devam etti:

"Birincisi Dikmen, Kızılay teleferiği. Çalışmalara göre teleferik, Dikmen Vadisi'nden geçecek ama Dikmen'in içine de girecek. Bu süreçte ciddi bir taşıma söz konusu olacak. İkincisi de Aşağı Eğlence'ye dev bir hastane yapılıyor. Hastanenin bulunduğu bölgeden Sıhhiye'ye teleferik hattı yapmayı düşünüyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!
  • 28.03.2012 16:22

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012’e konuşmacı olarak katılan Ank ...

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK
  • 19.01.2012 17:45

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı
  • 17.11.2011 12:30

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen vadisinde yapılması düşü ...

Bilkent Center'da workshop başlıyor
  • 08.02.2021 17:22

Bilkent Center'da workshop başlıyor

Bilkent Center, ünlü ressamlar Bolotbek ve Umut Mambetov’u ağırlıyor. 8-12 Şubat ...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 20 müfettiş yardımcısı alacak
  • 20.10.2020 09:38

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 20 müfettiş yardımcısı alacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 20 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek. ...