maritbet girişmaritbet
Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos'ta!

Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos'ta!

Altunizade - Çamlıca Metrosu'nun ihalesi 17 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Çamlıca Camisi'ne de ulaşım sağlayacak olan Altunizade - Çamlıca Metrosu, 4 kilometreden oluşuyor. Mini metro olarak anılan hat, metrobüs ile bağlantılı olacak. 

Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek. Metronun iş başlama tarihinden itibaren 240 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. 

Libadiye- Çamlıca tüneli için İBB düğmeye bastı!

Libadiye - Çamlıca arasında karayolu tüneli

Büyükşehir Belediyesi, Libadiye-Çamlıca arasında 3 kilometrelik bir karayolu tüneli çalışmasını da başlatmıştı. Çamlıca Camisi'nin yanı başında bulunan karayolu tüneli, metro ile birlikte ulaşımı kolaylaştıran diğer bir faktör olacak. 

çamlıca camisinin yapım aşaması

2016 Kadir Gecesi açılacak

Çamlıca Camisi tamamlandığında yaklaşık 60 bin kişi aynı anda secdeye gidebilecek. Caminin avlusu ile birlikte 37 bin 500 kişi namaz kılabilecek. Dış avlu ile birlikte de bu rakam 60 binlere çıkacak. Caminin yanında, kütüphane, sanat galerisi, otopark da yapılıyor. Projede bulunan 3 bin 500 kişilik otopark, kütüphane, sanat galerisi, yürüme yolları, seyir terasları, cami ile birlikte eşzamanlı olarak hazırlanıyor. Türk İslam eserlerinin sergileneceği müze için de çalışma devam ediyor. Ayrıca camide bayanların abdest alacakları yerden namaz kılacakları alana asansör aracılığıyla gidilebiliyor. Caminin 2016 yılında Kadir Gecesi açılması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos'ta!
  • 24.07.2015 10:35

Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos'ta!

Altunizade - Çamlıca Metrosu'nun ihalesi 17 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. ...