maritbet girişmaritbet
Altın Köşk, 15 milyon dolara satışta!

Altın Köşk, 15 milyon dolara satışta!

Ankara Bilkent’te yer alan ve işlemeli mimarisiyle dikkat çeken Altın Köşk satışa çıktı.

Davet, düğün ve özel organizasyonlara ev sahipliği yapan Bilkent'te Altın Köşk adıyla tanınan Kültür Konağı, satışa çıktı. 20 yıllık köşk, işlemeli mimarisi ve içinde bulunan kıymetli eşyalarla dikkat çekiyor. Köşkün dekorasyonunda kullanılan 1001 adet eşyanın 28 ayrı saray, köşk ve Anadolu Selçuklu dönemi eserlerinden kopyalanarak hazırlandı. Köşkün inşaatı sırasında Türk, Kazak, Azeri ve İranlı 17 mimar, 7 heykeltraş ve 5 ressam üç yıl boyunca çalıştı. Köşk, Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, Zeugma Antik Kenti, Bursa Yeşil Türbe, Huber Köşkü gibi yapılardan esinlenerek inşa edildi. İç mekanlarda 22 ayar, dış mekanlarda 23 ayar altın varak kullanıldı. 

altın köşk

10-15 MİLYON DOLAR

İnternet ilanı ile satılığa çıkan Altın Köşk'ün satış işlemlerini yürüten Keller Williams Angora Gayrimenkul Satış Danışmanı Cem Demirci, satış işlemiyle genelde Arap şeyhlerinin ve Güneydoğu'dan aşiretlerin ilgilendiğini belirtti. Köşkün fiyatının içindeki eşyalarla birlikte satılıp satılmama durumuna göre değişeceğini ifade eden Demirci, fiyatın 10-15 milyon dolar arasında olacağını aktardı. Köşkün sahibinin ABD'de yaşayan bir Türk olduğunu ve kimliğinin açıklanmasını istemediğini belirten Demirci, köşkün sahipleri tarafından kullanılmadığı ve Türkiye'ye artık dönmeyecekleri için satma kararı aldıklarını ifade etti. Cem Demirci, Altın Köşk'ün Ankara'daki en pahalı konut olduğunu sözlerine ekledi.

ÜÇ AYRI KATTA BİN METREKARE

Köşkün içinde kullanılan eşyalar, orijinal ölçülerine uygun şekilde birebir kopya edilerek hazırlandı. Bin metrekarelik bina üç kattan oluşuyor. Girişte salon, Sultan Vahdettin odası (misafir odası) çalışma ofisi, mutfak, antre; bodrum katta sauna, Türk hamamı, spor salonu, konferans salonu, makine dairesi, üst katta ebeveyn odaları ve şark köşesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altın Köşk, 15 milyon dolara satışta!
  • 23.10.2016 12:44

Altın Köşk, 15 milyon dolara satışta!

Ankara Bilkent’te yer alan ve işlemeli mimarisiyle dikkat çeken Altın Köşk satış ...