maritbet girişmaritbet
Altay Alsancak Stadı'nda inşaat 2017'de başlayacak

Altay Alsancak Stadı'nda inşaat 2017'de başlayacak

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, İzmir'in merakla beklenen Alsancak Stadı projesi ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Alsancak Stadı'nın projesinin en kısa zamanda hazırlanıp, inşaatın 2017'de başlayacağı müjdesini aldıklarını belirtti. 

Ekmekçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Alsancak Stadı'nın plan tadilatını onaylamasının ardından Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'le bir araya geldiklerini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'dan özel talimat

Toplantıda İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İZVAK Başkanı Ali Erten ve proje mimarı Alper Aksoy'un da olduğunu bildiren Ekmekçioğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Stat projesinin detaylı olarak tarafımıza aktarıldığı toplantıda projeye adına beklentilerimiz ve Altay Spor Kulübü'nün stat üzerindeki haklarını bir kez daha dile getirdik. Geçtiğimiz ay Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile Alsancak Stadı'na dair yaptığımız görüşme sonrası Ankara'da gerçekleştirdiğimiz ikinci toplantıdan İzmir'e güzel haberlerle döndük. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin plan tadilatını onaylamasının hemen ertesi günü Bakanlık nezdinde çalışmalara başlanırken, ismi Altay Spor Kulübü ile özdeşleşen Alsancak Stadı'nın projesi en kısa zamanda hazırlanıp, inşaatın 2017'de başlayacağı müjdesini aldık. Proje Mimarı Alper Aksoy'u 15 gün içerisinde İzmir'e davet ederek, yerinde etüt ve tadilat çalışmaları yapacağız. Biz kez daha belirtmekte fayda görüyorum, her platformda Altay Alsancak Stadı'nın takipçisiyiz. Sürecin hızlanması için özel talimat veren Başbakanımız Binali Yıldırım ile proje ile birebir ilgilenen, İzmir milletvekillerimiz Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya başta olmak üzere tüm yönetici ve bürokratlarımıza Altay camiası adına teşekkür ederim."

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle ilk önce müsabakalara kapatılan Alsancak Stadı, daha sonra yıkılmıştı. Konak Belediye Meclisinin yıkılan Alsancak Stadı'nın yer aldığı bölgenin stadyum alanı olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde kabul edilmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alsancak Stadı futbolseverlerle buluşmaya hazırlanıyor
  • 22.11.2021 14:16

Alsancak Stadı futbolseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

En son 27 Mayıs 2014'te bir resmi müsabakaya ev sahipliği yapan Alsancak Stadı, ...

Türk futbolunun efsanesi yeniden inşa ediliyor
  • 08.07.2018 03:56

Türk futbolunun efsanesi yeniden inşa ediliyor

Türk futbol tarihinin ilk resmi maçının oynandığı İzmir Alsancak Stadı, yerinde ...

Alsancak Stadı'na ruhsat çıktı
  • 03.04.2018 16:00

Alsancak Stadı'na ruhsat çıktı

Alsancak Stadı'nda yaşanılan ruhsat krizinde ise önemli bir gelişme yaşanarak, ...

'Alsancak Stadı her şeye rağmen yapılacaktır'
  • 27.10.2017 17:43

'Alsancak Stadı her şeye rağmen yapılacaktır'

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, Als ...

Alsancak Stadı'nın ruhsat sorunu kısa sürede çözülecek
  • 27.10.2017 16:24

Alsancak Stadı'nın ruhsat sorunu kısa sürede çözülecek

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Alsancak Stadı için Konak Belediyesi'nin ...

Alsancak Stadı'nı Metro İnşaat yenileyecek!
  • 04.05.2017 10:12

Alsancak Stadı'nı Metro İnşaat yenileyecek!

Alsancak Stadı'nın 28 Nisan Cuma günü Ankara'da yapılan yenilenme ihalesini Metr ...