maritbet girişmaritbet
Alanya'dan ev alan Ruslar gerginlik bitsin istiyor

Alanya'dan ev alan Ruslar gerginlik bitsin istiyor

Yabancıların yoğun bir şekilde gayrimenkul satın aldığı Alanya'da özellikle Ruslar, gerginliğin bir an önce bitmesini istiyor

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, ilçede ikamet eden Rus vatandaşlarının iki ülke arasında yaşananlar nedeniyle tedirgin olmadığını belirterek, "Gayet rahat bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Bu sorunların hepsi düzelecektir, biz buna inanıyoruz" dedi.

Anzhela ile beraberindekiler, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'i makamında ziyaret etti. Şahin ile bir süre görüşen Anzhela, ziyarette yaptığı konuşmada, Alanya'da gayrimenkul edinen Rusya Federasyonu vatandaşlarından hiçbirinin evlerini satmayı düşünmediğini söyledi.

Rusya ile Türkiye'nin iki dost ülke olduğunu vurgulayan Anzhela, yaşanan sorunların kısa sürede çözülmesini umduğunu dile getirdi.

Anzhela, "Alanya'da yerleşik olarak yaşayan Rus vatandaşları çok rahat bir şekilde zamanlarını geçiriyorlar, bir tedirginlik yok. 'Evlerimizi satıp, Alanya'dan gidelim' diye asla bir düşünceleri yok. Yani kimse bir şey satmıyor. Gayet rahat bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Bu sorunların hepsi düzelecektir, biz buna inanıyoruz" diye konuştu.

İlçede 5 bin 780 kişi gayrimenkul edindi

Şahin de Rus vatandaşların tüm ülkede olduğu gibi Alanya'da da mutlu olduğunu ifade ederek, sorunun kısa sürede çözülüp, her şeyin normale dönmesini istedi.

Alanya'da yaşayan Rus kökenli vatandaşların hiçbir sıkıntı çekmediğini belirten Şahin, "Tarihsel bir bağla birbirine sımsıkı bağlı Rus ve Türk halkı yaşanan gerginlik nedeniyle üzüntülü. Devletleri yönetenlerin halklarının birlik ve dostluk mesajını iyi algılaması ve buna göre kararlar vermesini bekliyoruz" dedi.

İlçede yaşayan Ruslarla entegrasyonu yıllar önce sağladıklarına dikkati çeken Şahin, 2014 yılında kadar Alanya'da gayrimenkul edinen Rusya Federasyonu vatandaşı sayısının 5 bin 780 olduğunu belirtti.

Şahin, ilçede odalarına üye bine yakın yabancı ortaklı şirketin bulunduğunu anlatarak, bunların 187'sinin Rus ortaklı şirketler olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin bir an önce çözülmesini umut ettiğini vurgulayan Şahin, "İki ülke arasında en kısa sürede geliş-gidişler ve turizmle, gıdayla, gayrimenkulle ilgili ambargolar kalkar ve her şey normalleşir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alanya'dan ev alan Ruslar gerginlik bitsin istiyor
  • 01.12.2015 16:38

Alanya'dan ev alan Ruslar gerginlik bitsin istiyor

Yabancıların yoğun bir şekilde gayrimenkul satın aldığı Alanya'da özellikle Rusl ...