maritbet girişmaritbet
Akyazı Stadyumu için şok uyarı!

Akyazı Stadyumu için şok uyarı!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi.

Dolgu alanı üzerine inşa edilen stadyumla kara arasında mutlaka bir su yolu yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, aksi halde şiddetli yağışlar sonrasında dolgu alanının sular altında kalabileceğini ve stadyumun da bundan etkilenebileceğini söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını vurgulayarak, "Akyazı Projesi, kıyı ile bütünleşmiş olarak değil, ada benzeri bir yapı olarak inşa edilmeli, proje ile sahil yolu arasında mutlaka geniş bir su yolu bırakılmalıdır. Bu sayede güneydeki yamaçlardan aşını yağmur sonucu oluşan yüzey akışları için koruyucu önlem alınmış olacaktır. Bu uyarıları son 5 yıl içinde bir araya geldiğimiz yetkililerle de defalarca paylaştık" dedi.

Akyazı Stadyumu

"KİMSE DİNLEMEDİ"

Mustafa Yaylalı, projenin önemli bölümünün tamamlandığını, ancak proje ile kıyı şeridi arasındaki su yolu için hiçbir çalışma yapılmadığını gözlemlediklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Su yolu yapılması yönündeki görüşümüzü ısrarla tekrarlıyoruz. Küresel iklim değişikliğinin getirdiği, hesaplarda kullandığımızın çok üzerinde miktara sahip yağışlar mutlaka dikkate alınmalı. Burada özellikle projenin gerçekleştiricisi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) bu bölge için detaylı çalışması zorunludur. Akyazı Projesinin gerçekleştiği alanda, proje dolgusu gerçekleşmeden önceki tarihlerde de ciddi yağışlar sonrası mevcut sahil yolunun, bütün drenaj sistemlerine rağmen sular altında kaldığı, bu suların en yakın alan olan denize drene edilme zorunluluğunda kalındığı unutulmamalıdır. Şimdi gerçekleştirilen dolgu alanının sahil yolu ile arasında geniş bir suyolu bırakılmaması durumunda yoğun bir yağış durumunda denize olan mesafe çok uzadığından bu şekilde bir drenaj artık söz konusu olmayacak, kendi elimizle afete davet çıkaracağız."

Akyazı Stadyumu

"PROJEYE DEĞER KATAR"

Su yolunun kıyılarının da halkın kullanımına açık ve Akyazı Projesine değer katabilecek sosyal alanlar olarak değerlendirilebileceğinin altını çizen Yaylalı, "Bahsettiğimiz açık veya kapalı basit bir drenaj kanalı veya sistemi değil, üzerinde ciddi şekilde çalışılması gereken geniş bir suyoludur. Bugün, bunun için geç değil, hatta hızla ve rahat biçimde projelendirilerek yapılabilir. Akyazı Projesi, Trabzon için önemli bir proje, proje alanı da Trabzon için önemli bir alandır. Bu alan, Trabzon'u ve Trabzon'un özelliklerini iyi bilenlerin katkıları ile geliştirilmesi gereken bir yerdir. Sadece kurumsal mantıkla projeye ve alan kullanımına karar verilmemelidir" dedi.

GÜNEY TRAFINDA DİK YAMAÇLAR VAR

Trabzon'un Akyazı mevkiinde dolgu alanı üzerinde inşa edilen stadyum ve diğer sportif tesislerin güney kısmında dik yamaçlar bulunuyor. Karadeniz Sahil Yolu'nun da önünden geçtiği yamaçlardan, şiddetli yağışlar sonrası akan sular yolun sık sık trafiğe kapanmasına neden oluyor. Drenaj sistemi yetmediği için yağmur suları Akyazı Stadyumu'nun da yer aldığı dolgu alanına akıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Akyazı Stadyumu'nun tanıtım filmi yayında!
  • 28.01.2013 16:10

Trabzon Akyazı Stadyumu'nun tanıtım filmi yayında!

Trabzon'da inşa edilecek Akyazı Stadyumu'nun tanıtım filmi emlaktasondakika.com ...

Akyazı Stadyumu için geri sayım başladı
  • 19.03.2016 16:57

Akyazı Stadyumu için geri sayım başladı

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, merakla beklenen Akyazı Stadyu ...

Akyazı Stadyumu için şok uyarı!
  • 11.09.2015 15:50

Akyazı Stadyumu için şok uyarı!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için ...

Trabzonspor'un arenası yeni sezona hazır!
  • 14.03.2015 10:27

Trabzonspor'un arenası yeni sezona hazır!

Deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen Türkiye'deki ilk stadyum özelliğine sahip ...

Trabzonspor, 2015 sezonunun açılışını Akyazı Stadyumu'nda yapacak
  • 07.12.2014 14:14

Trabzonspor, 2015 sezonunun açılışını Akyazı Stadyumu'nda yapacak

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'un Ağustos 2015'te başlayacak sezon açılış ...

Trabzon Akyazı Stadyumu’nun ihalesi 14 Şubat’ta yapılacak!
  • 28.01.2013 08:12

Trabzon Akyazı Stadyumu’nun ihalesi 14 Şubat’ta yapılacak!

Trabzon’da yapılacak ve tamamlandığında Avrupa’nın en görkemli spor kompleksinde ...