maritbet girişmaritbet
Aksu Köyü Müzesi'nin açılışı 1 ay sonra yapılacak

Aksu Köyü Müzesi'nin açılışı 1 ay sonra yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültürel mirasına kazandırılan Aksu Köyü Müzesi, yaklaşık 1 ay sonra yapılacak açılışı için gün sayıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Aksu Köyü Müzesi, yaklaşık 1 ay sonra yapılacak açılışı için gün sayıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya kazandırılan 17. müze olan Aksu Köyü Müzesi'nin, kırsal kültürün güzelliklerini öne çıkaracak önemli bir eser olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel'de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aksu Köyü Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Bursa'da Büyükşehir Belediyesi olarak kent kültüründe örnek çalışmalara imza attıklarını söyleyen Altepe, ilçelerin değerlerini gün yüzüne çıkardıklarını hatırlatarak, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yerini alan Bursa, tüm semtleriyle artık bir evrensel değer… Kültürümüzün en güzel hafızalarından biri de müzelerimiz. Müzeler konusunda da Bursa öncü ve örnek” dedi.
Başkan Altepe, Avrupa Müzeler Akademisi'nin Türkiye'deki temsilcisinin de Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, “Her konuda olduğu gibi müzelerle ilgili de tüm şehirlerimize Bursa olarak rehberliğe devam ediyoruz. Şu anda 52 kent müzesine danışmanlık yapıyoruz” ifadesini kullandı.

aksu köyü müzesi

17. müze Aksu'da

Bursa'nın merkezinde sık sık yeni müzelerin ziyarete açıldığını söyleyen Başkan Altepe, “Bursa'nın kültürel hayatına yeni müzeler kazandırıyoruz. İlk olarak 4 müzemiz vardı, şu anda ise 16 müzeye ulaştık. Aksu Köyü Müzesi ile 17. müzemizi de tamamladık ve yakında ziyarete açıyoruz” dedi.

Aksu Köyü'nün Bursa'nın Kestel İlçesi'ne bağlı önemli bir merkez olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Aksu Köyü'nün yeniden canlandırılması çalışmaları sırasında köy müzemizi de oluşturduk. Daha önce tarihi bir hamam olan mekan son olarak harabe halindeyken yeniden ele alındı ve canlandırıldı. Restorasyon ve rekonstrüksiyonu tamamlandıktan sonra müze olarak faaliyete başlayacak. Köyde kullanılan kırsal yaşam malzemelerinin ve köy kültürünün sergileneceği müze, Aksu Köyü'nün geçmişini geleceğe taşıyacak olan güzel bir birikimi sunuyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, son düzenlemelerin yapıldığı müzenin yaklaşık 1 ay sonra açılacağını ifade ederek, “Bursa olarak tarihi kültürel mirasta örnek oluyoruz. Kırsal kültürü, UNESCO'nun gündemine getiren şehir olduk. Kırsal kültürde önemli bir dal da köy müzeleri… 10'un üzerinde açılmayı ekleyen müzemiz var. Bursa bu konuda da Türkiye'de öncü oluyor” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, müzelerle ilgili çalışmaların devam edeceğine dikkati çekti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...