maritbet girişmaritbet
Aksaray'daki İSKİ binasının yıkımı tamamlandı

Aksaray'daki İSKİ binasının yıkımı tamamlandı

Meydan, park ve otopark projelerinin inşa edileceği alandaki İSKİ binasının tamamı yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü'nün kontrolünde yürütülen Aksaray'daki İSKİ Binası'nın yıkımı tamamlandı.

İstanbullulara yeni bir meydan, park ve zeminaltı otoparkı kazandırmak için Aksaray'da yürütülen çalışmalar kapsamında,  İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) eski Genel Müdürlüğü binasının yıkımı tamamlandı. 
İBB Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü'nün kontrolünde, yüklenici firma tarafından yürütülen yıkım çalışmalarında aralıksız çalışan İBB Zabıta ekipleri, herhangi bir kazanın yaşanmasına mahal vermedi. Yıkım boyunca, üst düzey güvenlik önlemleri alan İBB Zabıta ekipleri, binanın etrafını demir bariyerlerle çevreleterek gerekli güvenlik önlemlerini aldırdı. Yıkıma uygun makine ve araç gereçlerin kullanıldığı yıkım çalışmasında, aşırı toz oluşmasını engellemek ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla sulama çalışmaları da yapıldı. 

İSTANBULLULAR YENİ BİR MEYDANA KAVUŞACAK 

1983 yılında yapımına başlanan ve 1985 yılında hizmet vermeye başlayan binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenerek İstanbullulara hizmet verecek. Daha sonra Aksaray Meydanı'ndaki trafik de yeraltına alınarak, yeşil alana büyük bir meydan da eklenecek. Aksaray Meydanı, vatandaşların buluşacağı ve sosyal paylaşımlarda bulunacağı bir alan haline getirilecek. 
Proje tamamlandığında,  İstanbullular yeni bir park, meydan ve yer altı otoparkına kavuşmuş olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aksaray'daki İSKİ binasının akıbeti belli oldu!
  • 04.02.2018 00:51

Aksaray'daki İSKİ binasının akıbeti belli oldu!

İBB, Aksaray'da daha önce yıkmış olduğu İSKİ binasının arsasında yapılacak proje ...

Aksaray'daki İSKİ binasının yıkımı tamamlandı
  • 03.12.2015 16:49

Aksaray'daki İSKİ binasının yıkımı tamamlandı

Meydan, park ve otopark projelerinin inşa edileceği alandaki İSKİ binasının tama ...