maritbet girişmaritbet
Aksaray İSKİ binasının yıkımına başlandı!

Aksaray İSKİ binasının yıkımına başlandı!

İSKİ'nin en eski hizmet birimlerinden birisi olan Aksaray binası, park projesi kapsamında yıkıldı.

Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla yıkımına başlanan Aksaray'daki İSKİ binası; İstanbullulara park, meydan ve yer altı otoparkı olarak hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Aksaray'daki İSKİ Genel Müdürlüğü Binası'nın yıkımına başlandı. İBB Zabıta Daire Başkanlığı ile yüklenici firma tarafından itinayla yürütülen yıkım çalışması 15 günde tamamlanacak.

Yıkım çalışması yoldan geçen halkın ve çevre esnafının da ilgisini çekti. Çalışmaları merakla izleyen ve cep telefonlarına kaydeden vatandaşlar, binanın yeşil alan olarak düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

1983 yılında yapımına başlanan ve 1985 yılında hizmet vermeye başlayan binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenerek İstanbullulara hizmet verecek. Daha sonra Aksaray Meydanı'ndaki trafik de yeraltına alınarak, yeşil alana büyük bir meydan da eklenecek. Aksaray Meydanı, vatandaşların buluşacağı ve sosyal paylaşımda bulunacağı bir alan haline getirilecek.   

Yıkımla ilgili açıklama yapan Kadir Topbaş, “Burası çok kıymetli bir yer. Yıkılan binanın yeri yeşil alan olacak. Park alanı olarak halkımıza hizmet verecek. Ve bu park alanının altı da otopark olacak” demişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aksaray İSKİ binasının yıkımına başlandı!
  • 21.10.2015 14:35

Aksaray İSKİ binasının yıkımına başlandı!

İSKİ'nin en eski hizmet birimlerinden birisi olan Aksaray binası, park projesi k ...