maritbet girişmaritbet
Akkuyu için Türk ortak netleşiyor!

Akkuyu için Türk ortak netleşiyor!

Limak'ın ayrılması sonucu Cengiz ve Kolin yanlarına Kalyon İnşaat'ı aldı böylelikle Akkuyu Nükleer Santralı için görüşmeler de başladı.

İstanbul 3. havalimanı başta olmak üzere pek çok kritik projede uzun yıllardır birlikte çalışan Cengiz-Limak-Kolin (CLK) ortaklığı, geçtiğimiz günlerde yollarını ayırma kararı almıştı. 

Limak Holding, 3.7 milyar dolarlık bir ortaklığın söz konusu olduğu CLK Enerji'den ayrılırken, bu ortaklığın aldığı 4 elektrik dağıtım şirketinden Uludağ Elektrik Dağıtım'ın Limak'a geçmesi kararlaştırıldı. CK Enerji de yoluna Boğaziçi, Çamlıbel ve Akdeniz dağıtım bölgeleri ile devam edecek. 

3. havalimanının yanı sıra Ankara Hızlı Tren Garı projesi ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerde de işbirliği bulunan ortakların, şimdilik bu projelerinde bir ayrılık görünmüyor. 

Yüzde 49'u devredilecek 

Limak'ın ayrılması ile Cengiz ve Kolin yanlarına 3. havalimanında da ortakları olan Kalyon İnşaat'ı aldı. Uzun süredir Türk ortak aranan Akkuyu Nükleer Santralı için Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) ortaklığı görüşmelere başladı.

Mehmet Cengiz, yanına Kolin Grup Başkanı Naci Koloğlu ve Kalyon Grup Başkanı Cemal Kalyoncuyu da almış olacak. Akkuyu için CKK ortaklığı ile yürütülen ortaklık görüşmelerinin, yıl sonuna kadar belli bir noktaya gelmesi bekleniyor. Taraflar ayrıntılarda anlaşırsa, projenin yüzde 49 hissesi CKK'ya devredilecek, yüzde 51 hisse ise Rus şirketinde kalacak. 

Cengiz Holding Başkanı Mehmet Cengiz, bu yeni ortaklığın ilk işaretini vererek, "Rusların Türk ortağa ihtiyacı var. Tek başımıza bizim de kaldırabileceğimiz bir iş değil, belki birkaç arkadaşla beraber girebiliriz" demişti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Limak Enerji, milli takımımıza destek için video hazırladı!
  • 11.06.2019 15:14

Limak Enerji, milli takımımıza destek için video hazırladı!

Limak Enerji Uludağ Elektrik, "Milli takımımıza İzlanda karşısında başarılar dil ...