maritbet girişmaritbet
Akıllı elektrik sayaçları fatura tutarlarını azaltıyor!

Akıllı elektrik sayaçları fatura tutarlarını azaltıyor!

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Türkiye'deki akıllı şebeke kullanımı ile faturalarda yüzde 20'ye yakın tasarruf sağlandığını belirtti.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "Enerjinin verimli kullanılabilmesi ve akıllı şebeke dönüşümü sadece bugünü değil, yarının dünyasını da şekillendiriyor" dedi. Kocabaş, "Turkcell Enerji İzleme Servisleri yoluyla kısa mesaj ve elektronik posta ile ilgili firmayı uyararak, reaktif ceza bedelinin ödenmesini engelliyor. Gereksiz elektrik tüketimini tespit ederek, elektrik faturalarında ortalama yüzde 20'ye varan tasarruf sağlanmış oluyor" dedi. Kocabaş, Türkiye'deki akıllı şebeke kullanımı ve enerji tasarrufu hakkında değerlendirmede bulundu. 

Kocabaş, "Akıllı sayaç alt yapılarında da mobil iletişim altyapısından faydalanıldığı için bu teknoloji güvenlik anlamında en üstün standartlara sahiptir diyebiliriz" ifadelerini kullandı. Turkcell'in makinalar arası iletişim (M2M) hattı ile başta sayaç ve trafolar olmak üzere, enerji dağıtımı, iletim ve üretim bileşenlerinde anlık veri iletimi sağlayarak şebekeleri akıllı hale getirdiğini belirten Kocabaş, akıllı şebekeler sayesinde enerjide kayıp ve kaçakların önlendiğini, tasarruf oranlarının arttığınıve şebekelerin enerji verimliliği konusunda önemli faydalar sağladığını söyledi. 

Faturalarda yüzde 20'ye yakın tasarruf sağlanıyor

Enerji sistemlerinin akıllı hale getirilmesinin, ülkelerin en önemli sorunlarından cari açığa olumlu katkısı nedeniyle önem taşıdığını vurgulayan Kocabaş, şunları kaydetti: "Türkiye 2012'de Otomatik Sayaç Okuma Projesi'ni hayata geçirerek bu anlamda önemli bir adım attı. 200 binin üzerinde iletişim yapabilir akıllı sayacın takılmasına yönelik sürdürülen çalışmalar, yüzde 15 olan kayıp kaçak oranını azaltmayı ve kaynaklarımızın etkin bir şekilde yönetilmesini amaçlıyor. 

Turkcell Enerji İzleme Servisleri ile mağaza, fabrika, okul, hastane, AVM, otel gibi işyerlerinin anlık enerji tüketimlerini ve reaktif enerji durumlarını izleyebiliyor ve enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Bu servis yoluyla kısa mesaj ve elektronik posta ile ilgili firmayı uyararak, reaktif ceza bedelinin ödenmesini engelliyor. Gereksiz elektrik tüketimini tespit ederek, elektrik faturalarında ortalama yüzde 20'ye varan tasarruf sağlanmış oluyor." Turkcell, 29-30 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek, Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'na üçüncü defa elmas sponsoru olacak. Türkiye'de faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım şirketi Turkcell ile çalışırken, mevcut 200 bin akıllı sayaçtan 150 bini Turkcell M2M hatları ile faaliyet gösteriyor. 

Turkcellliler yılbaşında 464 milyon dakika konuştu

Turkcellliler, 2014'ün son günüyle 2015'in ilk gününde cep telefonundan 464 milyon dakika konuştu. Turkcelliler, 31 Aralık 2014-1 Ocak 2015 tarihlerini kapsayan yılbaşı gününde 322.5 milyon SMS, 1.2 milyon MMS gönderdi. Söz konusu günlerde Turkcellliler toplam 1,2 milyon gigabayt da mobil internet kullandı. Turkcellliler, yurt dışındaki sevdikleriyle de 2.3 milyon dakika konuşurken en çok konuşulan ülke Almanya oldu. 

Dünya

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bina yalıtımıyla elektrik ve doğal gaz faturaları yüzde 40 düşüyor!
  • 08.06.2022 09:30

Bina yalıtımıyla elektrik ve doğal gaz faturaları yüzde 40 düşüyor!

Binalarınıza yalıtım yaptırarak elektrik ve doğalgaz faturalarında yüzde 40 tasa ...

Tesisat yalıtımı ile enerjiden yüzde 50 tasarruf mümkün!
  • 04.12.2021 16:37

Tesisat yalıtımı ile enerjiden yüzde 50 tasarruf mümkün!

Hava sıcaklıklarının eksilere düştüğü kış aylarında gerekli önlemler alınmazsa s ...

Enerjiden tasarruf etmek için yapılması gerekenler neler?
  • 26.08.2021 11:27

Enerjiden tasarruf etmek için yapılması gerekenler neler?

Küresel iklim krizi enerji kaynaklarının sürdürülebilirliği ve emisyonların azal ...

ISI YALITIMI
  • 07.12.2011 13:54

ISI YALITIMI

XPS Isı Yalıtım Sanayiciler Derneği Yön. Kur. Bşk. Yrd. Emrullah Eruslu ısı yalı ...

"Kentsel dönüşüm enerji tasarrufu için fırsattır"
  • 05.03.2021 11:52

"Kentsel dönüşüm enerji tasarrufu için fırsattır"

Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı Yasemin Somuncu, kentsel dönüşümün aynı zamand ...