maritbet girişmaritbet
Akçakoca Sky Tower Oteli belediye başkanlarını ağırladı!

Akçakoca Sky Tower Oteli belediye başkanlarını ağırladı!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ev sahipliğini yaptığı Belediye Başkanları Birliği toplantısı Akçakoca SkyTower Oteli’nde gerçekleşti.

Ak Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır'ın da davet edildiği ve iki gün boyunca sürecek olan etkinlikler için; Başkanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özarslan, Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri ile Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin'in yanı sıra, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir aileleriyle birlikte katıldı. Pazar günü akşama kadar süren başkanlar buluşmasında belediye başkanlarının özlük, sosyal ve ekonomik hakları görüşüldü.

İlk konuşmayı yapan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici katılımcı konuklara 'hoşgeldiniz' diyerek, önemli bir tatil beldesi olan Akçakoca'da Türkiye'nin kıymetli belediye başkanlarını ağırlamaktan ve onların deneyimlerinden faydalanmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, "Bu toplantının, bölge belediye başkanlarının bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunacakları bir kaynaşma toplantısı olacak" diyerek Türkiye'de belediyelerin kurdukları bir çok birliğin olduğunu fakat kendilerinin kurmuş oldukları ‘'Belediye Başkanları Birliği'nin ise, belediye başkanlarını içine alan bir birlik olma özelliğinin olduğunun altını çizdi.

Belediye başkanları milletvekileri ile eşdeğerde değil

Keleş'in ardından söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz da, "Hiçbir zaman bir belediye başkanıyla, bir milletvekilini eş tutamıyorum. Milletvekilliği, riski ve sorumluluğu olmayan, hayat boyunca müthiş bir havası olan bir yer. Milletvekilliğini bıraktıktan sonra, kimse onlara sen bu işi niye öyle yaptın demez. Belediye başkanı olarak uçakla acil olarak bir yere gidecek olsanız, normal yolculuk yaparsınız ama milletvekili olsanız VİP'ten faydalanırsınız'' dedi.

Sorunlar görüşüldü

Yılmaz'dan sonra kürsüye çıkan tüm konuk belediye başkanları da kürsüye çıkıp kendilerini tanıttıktan sonra, hem geldikleri vilayetin özelliklerini anlattılar hem de toplantının seyrine yönelik dilek ve temennilerini açıkladılar.

Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özarslan da kürsüye çıkarak birliğin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Seçilmiş milletvekili ve belediye başkanları karşısında bürokratların daha ayrıcalıklı durumda olduklarını vurgulayan Özarslan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne birkaç dönem belediye başkanlığı yapmış isimlerin getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Seçilmişlerin emekli maaşları ile maaş ölçüm katsayılarında yaşanan haksızlıkların olduğunu ifade eden Özarslan, belediye başkanlarının özlük, mali ve sosyal haklarının korunmasına yönelik yaptıkları çalışmalardan söz etti.

Özarslan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır da kürsüye çıkarak birer konuşma yaptılar. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akçakoca Sky Tower Oteli belediye başkanlarını ağırladı!
  • 12.02.2015 10:31

Akçakoca Sky Tower Oteli belediye başkanlarını ağırladı!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ev sahipliğini yaptığı Belediye Başkanlar ...