maritbet girişmaritbet
Ajda Pekkan, proje dışına çıkınca...

Ajda Pekkan, proje dışına çıkınca...

Ajda Pekkan, 2009'da sattığı villada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na aykırı düzenleme yapmak suçlamasıyla, hâkim karşısına çıkacak.

2009'da sattığı villada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na aykırı şekilde düzenlemeler yapmak suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Ajda Pekkan için, savcılıkça verilen takipsizlik kararı bozuldu. Pekkan'ın yapılan usulsüz inşaatta sorumluluğu olduğuna karar veren Sulh Ceza Hakimliği savcılığın kararını ortadan kaldırdı. Pekkan, eski sevgilisi Ahmet Mavitan'ın 1978'de hediye ettiği Tarabya'daki 900 metrekarelik arsaya villa yaptırmıştı. Ajda Pekkan, Mehmet Dalmaz'ın inşa ettiği 9 banyolu, 9 odalı, Boğaz manzaralı lüks villaya, "Dizimde menüsküs var. Merdivenlerini inip çıkamam" diyerek taşınmaktan vazgeçmişti. 

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK 

Villayı, 2009'da Bomonti ve Kağıthane'de 2 ayrı tekstil fabrikası olan Edip Şakru 3 milyon 750 bin dolara satın almıştı. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde kalan villada inşai düzenlemeler yapıldığı, Kurul'un onayladığı proje dışına çıkıldığı belirlenince koruma kurulu tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık ilk önce yalının yeni sahibi Edip ve Güli Şakru ile eski sahibi Ajda Pekkan hakkında kaçak inşaat soruşturması başlattı. Geçtiğimiz günlerde Pekkan için takipsizlik kararı veren savcılık Edip ve Güli Şakru hakkında dava açtı. Pekkan için villayı 17 Eylül 2009'da sattığı, bu sebeple sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Karara yapılan itiraz üzerine dosyayı inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, takipsizliğin bozulmasına karar verdi. Bu karar üzerine savcılık Ajda Pekkan hakkında da iddianame düzenledi. Süper Star, Edip ve Güli Şakru çifti ile Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ajda Pekkan, Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yaptı!
  • 21.04.2022 11:52

Ajda Pekkan, Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yaptı!

Ajda Pekkan, yavru vatan Kıbrıs’ta, Akacan Holding’in yeni projesi Akacan Royal ...

Samsun Demir, Ajda Pekkan'a İstanbulkart hediye etti
  • 06.04.2022 13:08

Samsun Demir, Ajda Pekkan'a İstanbulkart hediye etti

76 yaşındaki Ajda Pekkan'a yapımcısı Samsun Demir'den sürpriz bir hediye ile İst ...

Ajda Pekkan ''Metro ve metrobüse binmedim, Marmaray'ı çok merak ediyorum''
  • 04.04.2022 12:14

Ajda Pekkan ''Metro ve metrobüse binmedim, Marmaray'ı çok merak ediyorum''

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, metro, metrobüs ve Marmaray'a hiç binmediğini ve özell ...

Ajda Pekkan, villasına dikim atölyesi kurdu!
  • 21.01.2022 09:54

Ajda Pekkan, villasına dikim atölyesi kurdu!

Mağaza mağaza gezip sahne kıyafeti aramaktan yorulan Ajda Pekkan süper lüks vill ...