maritbet girişmaritbet
Ahmet Hattat: Dosyada 1 milyar TL’lik rapor var!

Ahmet Hattat: Dosyada 1 milyar TL’lik rapor var!

Ankara’nın en önemli gayrimenkullerinden ‘vinç’li bina icrada satışa çıktı. Binanın ilk sahibi Ahmet Hattat, emlaktasondakika'ya konuştu.

Ankara'nın en değerli bölgesindeki 19 bin metrekarelik arazisiyle dikkat çeken gökdelen, icradan satışa çıkacağı haberiyle tekrar gündeme oturdu. Ankara 22. İcra Dairesi tarafından binanın 318 milyon TL muhammen bedel ile 159 milyon TL üzerinden açık artırmayla satışa çıkacağı açıklandı. 87 bin metrekarelik büyüklüğündeki 34 katlı bina, yıllardır sökülmeyen dev vinciyle de Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

'ORTADA İKİ FARKLI RAPOR VAR'

Binanın sahibi olan işadamı Ahmet Hattat, icra kararıyla ilgili ilk kez emlaktasondakika'ya konuştu. 318 milyon TL'lik muhammen bedel ilgili olarak Hattat şöyle dedi: “Bundan 1 ay önce 1 milyar TL'lik bir bedel çıkarıldı. Hakimin dosyası da, iki farklı raporda ortada. Ancak 318 milyon TL'lik muhammen bedel uygun görülmüş. Ne diyebilirim. Adalete ve hukuka saygım sonsuz.”

‘YARIM SAAT İÇİNDE KREDİYİ DURDURDULAR'

Binanın inşaatı için Alman Aareal Bank'tan 35 milyon dolar kredi aldığını bu rakamın sadece 9.5-10 milyon dolarını kullandıklarının altını çizen Hattat, “Kredinin daha günü gelmeden iptal ettiler. Yarım saat içinde durdurdular. İşte o zaman büyük sıkıntıya düştük. Bankaya 100 milyon dolarlık bir dava açtık. Halen devam ediyor. Ortada büyük bir olay var. Akla mantığa uygun değil” dedi.

‘BİR BUÇUK KLASÖRLÜK GAYRİMENKULÜM VAR'

Hattat, gündeme bomba gibi düşecek sözlerine şöyle devam etti; Ben yılmadan çalıştım. O binaya ömrümü verdi. Ankara'daki politikacıların hiçbiri bana yardımcı olmadı. Ankaralılar için de büyük bir fırsat olacaktı. Planlanan otel ve AVM yıllık 37.5 milyon TL gelir sağlayacaktı. Ama bu pastayı yedirmek istemediler. Ben Ankara'ya bir ekmek kapısı açmak istedim. 150 milyon dolar parayı kendi öz kaynağımdan kullandım düşünün. Tabii bu beni sıkıntıya soktu. Ama ben büyük bir ailenin üyesiyim. Bir buçuk klasörlük gayrimenkulüm var.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Hattat: Dosyada 1 milyar TL’lik rapor var!
  • 15.07.2015 14:55

Ahmet Hattat: Dosyada 1 milyar TL’lik rapor var!

Ankara’nın en önemli gayrimenkullerinden ‘vinç’li bina icrada satışa çıktı. Bin ...

Hattatlar'ın binası icradan satılıyor
  • 06.01.2012 10:09

Hattatlar'ın binası icradan satılıyor

Çankaya Uğur Mumcu Caddesi'nde yapımına 1992'de başlanan, ancak tamamlanamaması ...

"VİNÇLİ OTEL" SATILIYOR
  • 07.12.2011 15:45

"VİNÇLİ OTEL" SATILIYOR

Ahmet Hattat'a ait Grand Hyatt Otel, 394 milyon TL tahmini bedelli satışa çıkarı ...

Hattatların oteli icradan satılık
  • 03.12.2011 09:15

Hattatların oteli icradan satılık

Ankara'da uzun yıllardır tamamlanamayan Ahmet Hattat'a alt otel icradan satılığa ...