maritbet girişmaritbet
Ahmet Ercan 'Yalova'nın merkezi güneye taşınmalı'

Ahmet Ercan 'Yalova'nın merkezi güneye taşınmalı'

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Yalova il merkezinin zemininin çamur olduğunu belirterek, “Yalova'nın merkezi güneye taşınmalı” dedi.

Yalova Medya Platformu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Yalova'nın il yapılması, bu şehre yapılmış en büyük haksızlıktır. Deprem olduğunda, yer yuvarlağı yaşıyor demektir. Yalova durup dururken sorunlar kenti oldu. Termik santralin yapılması Yalova'ya ihanettir. Yatağan'dan, Yeniköy'den ders almadık mı? Yalova gözden çıkartılmış bir il. Yalova bu kadar hovardaca kullanılmamalı. Yalova'nın il olması ve Anadolu'dan gelen göç, en büyük hataların başında geliyor. Burası su toplama alanıdır. Yalova'yı katledenler kim? Sanayileşme alanları Yalova'nın katli demektir. Türkiye 2. ölçekte bir deprem bölgesi olmasına rağmen, ölüm sıralamasında ne yazık ki dünyada 5. sırada gelmektedir. Bunun sebebi de eğitimsizlik, yoksulluk ve yolsuzluktur. Yalova merkezde tepelere kadar olan kısım çamur ve kumdan oluşmaktadır ve buralar tarıma uygundur. Jeolojik veriler böyleyken bu şehir neden burada kuruluyor? Yalova'da kamu binaları yapılacaksa sağlam yerlere yapılmalı. Üniversitenin yeni binası da tepelere çekilebilirdi. Üniversitenin orada olması yanlış” diye konuştu.   Modern Türkiye döneminde su toplama havzalarına bina yapılmasını "intihar" olarak değerlendiren Ercan, “Türkiye'deki yapıların yüzde 65'inde donatıların paslanması söz konusu. Yalova'nın her tarafını belediyenin mühürlemesi gerekiyor. Yalova'nın güneye doğru çekilmesi gerekiyor ancak oralarda da ormanlar var. Ne yapacağız? O zaman nüfus artışına 'dur' diyeceksin. Araplara yer satmayacaksın” ifadelerini kullandı. 


 Sadece Hacı Mehmet Ovası değil, Yalova merkezin, özellikle sahile yakın kesimlerin zemininin çamur olduğunu ve yapılaşma için uygun olmadığını belirten Ercan, “Yalova'da bir gün deprem olmazsa şaşarım. Yalova 1894 Adalar, 1719 ve 1754 İstanbul Depremleri ve 1963'te Çınarcık'taki 6,3'lük depremden etkilenmiştir. Her zaman Yalova'da deprem olabilir. Yalova Kuzey Anadolu Fayı, Eskişehir-Trakya Fayı ve güneyde İznik Fayı ile tam bir kıskaç altındadır. Beklenen büyük İstanbul depreminin Yalova'nın 50 kilometre uzağında olması düşünülmektedir. Yalova şimdiki merkezin olduğu yerleri boşaltmalı, geriye çekilmelidir. Sahiller ev yapmak için değil, gezmek ve hava almak içindir” diye konuştu. 
Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova’da konut fiyatları 2 kat arttı, arsa ve arazi fiyatları ise düştü
  • 27.07.2022 09:32

Yalova’da konut fiyatları 2 kat arttı, arsa ve arazi fiyatları ise düştü

Pandemiyle birlikte müstakil ev satışlarında ve değerlerinde hissedilir derece a ...

Dünyanın en büyük güneş enerji santrali
  • 19.07.2019 16:32

Dünyanın en büyük güneş enerji santrali

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) taraf ...

Yalova'da müsilaj temizlik çalışması devam ediyor
  • 10.06.2021 16:38

Yalova'da müsilaj temizlik çalışması devam ediyor

Yalova'da deniz süpürgeleri ve vidanjörle müsilaj (deniz salyası) temizleme çalı ...

Yabancıya konut satışı 10 bin adede yaklaştı
  • 15.04.2021 16:20

Yabancıya konut satışı 10 bin adede yaklaştı

Yabancıya konut satışının iki aylık düşüşten sonra martta tekrar tırmanışa geçti ...

Filyos Limanı, Türkiye'nin enerji üssü olacak!
  • 01.01.2021 11:39

Filyos Limanı, Türkiye'nin enerji üssü olacak!

405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin Filyos'ta karaya çıkacağını açıklama ...

Nilüfer, İstanbul'u terk etti! Yeni adresi Bodrum!
  • 27.11.2020 08:59

Nilüfer, İstanbul'u terk etti! Yeni adresi Bodrum!

Ünlü şarkıcı Nilüfer, pandemi nedeniyle İstanbul'u terkettiğini ve Bodrum'a yerl ...