maritbet girişmaritbet
Adana'da CarrefourSA arsasında 900 konutluk rant!

Adana'da CarrefourSA arsasında 900 konutluk rant!

Rant iddialarının ardından CarrefourSA arsası hakkında tartışmalar sürüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, CarreforSA'daki imar değişikliğiyle 900 konutluk rantın oluştuğunu açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'li ve bazı CHP'li üyelerin oyuyla geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliğinin yankıları sürüyor. Büyükşehir Meclisi'ni töhmet altında bırakan kararın iptali için itiraz edeceklerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, "Bir anda yapılan değişiklikle ortalama 900 dairelik bir rant ortaya çıkıyor" dedi. Bu artışın yaklaşık bir milyar lirayı aşan bir rantı doğurduğu öne sürülüyor. 

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR 

Rant iddialarının yüksek sesle dillendirildiği imar değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısına da damgasını vurdu. MHP'li Salih Gökçe ve AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, karara itiraz edeceklerini açıklarken CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, "CHP Adana İl Örgütü olarak 1/25000'lik plan ve CarrefourSA konusunu masaya yatırıyoruz. Planın dava süreci ve Carrefour'un itiraz sürecine ilişkin gereğini yapacağız" dedi. 

"KİŞİSEL ÇIKAR AMAÇLI" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün göreve geldiği ilk günlerde, "Kimseye keyfi yoğunluk yok. Menfaat ve rant kokan, meclise gölge düşürecek kişisel çıkar amaçlı imar değişikliklerine gidilmeyecek" sözlerinin lafta kaldığını söyleyen Gülaçtı, "Oysa CarrefourSA arsasındaki imar değişikliği kişisel çıkar amaçlıdır. Tek bir ada, tek bir parsel. Bölgesel yapılan bir şey değil. Mahalleliye yönelik bir şey geçmemiştir" diye konuştu. 

SÖZLÜ'NÜN LAFTA KALAN SÖZÜ 

"İmar vurgununa, vurguncuklarına büyükşehir kapalı. Hep 2.4. Ne bir eksik, ne bir fazla" diyen Sözlü'nün bu sözlerine rağmen CarrefourSA arsasındaki yoğunluğun 2.4'e çıkmasına imza atan kişi olduğunu vurgulayan Gülaçtı şöyle dedi: "Bu değişikliğe grup olarak tek tek itiraz ettik. Genel plan çalışması içinde planlanmayan ani bir kararla yapılan değişikliği onaylamıyoruz. Oluşan 900 konutluk rantın yarattığı nüfus artışına paralel teknik ve sosyal altyapı maalesef yok" 

KAMU AYARI YOK 

CarrefourSA arsasının imar değişikliğine 'hayır' oyu veren tek MHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Salih Gökçe, "Benim bu değişikliğe karşı oluş nedenim; Adana'ya sosyal, ekonomik ve kültürel bir katkısının olmayacağı inancımdan dolayıdır. Şehrin imar düzenini tekrar bozacağı ve daha altından kalkınmaz, ileri, tarihte Adana'yı yaşanmaz hale getireceği içindir. Adana'nın ve kamunun menfaatini görmediğim için bu talebe 'hayır' oyu verdim" şeklinde konuştu. 

ADANA'NIN CİĞERİ

Hukuki gerekçelerini hazırlayarak askı süresinde itirazını yapacağını vurgulayan MHP'li Gökçe, "Tekrar meclisten geçecek olursa bu kez mahkemeye müracaat edeceğim. Siz sadece Carrefour- SA'ya yer vermiyorsunuz. O bölgede 30-40 bin dönümlük arazi sahiplerine emsal teşkil edecek bu yüksekliği verdiğiniz zaman Adana'nın şehir düzenini bozacaksınız Adana'nın ciğeri noktası olan o bölgede havanın sirkülasyonunu kesiyorsunuz. Yoğunluk da yükseklik de fazla" diye konuştu. 

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana'da CarrefourSA arsasında 900 konutluk rant!
  • 13.08.2015 10:38

Adana'da CarrefourSA arsasında 900 konutluk rant!

Rant iddialarının ardından CarrefourSA arsası hakkında tartışmalar sürüyor. ...