maritbet girişmaritbet
Acil toplanma yerleri için çözüm üretildi

Acil toplanma yerleri için çözüm üretildi

Açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, afetlere yönelik toplanma alanlarının imara açıldığına açıklık getirdi ve üretilen çözümü anlattı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, afetlere yönelik toplanma merkezlerinin imara açıldığına dair iddialara açıklık getirdi. İlk etapta belirlenen boş arazilerin imarlı ve sahipli olduğunu belirten Şahin, “Toplanma merkezleri başka yerlere kaydırılarak, çözüm üretildi” dedi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da "acil toplanma merkezi" konusunda sıkıntı bulunmadığını ve olası bir depremde vatandaşların ulaşabilecekleri bu yerlerin afet müdahale planlarında belirlendiğini söyledi. 1999'da yaşanan Marmara depreminin unutulması zor, çok büyük bir felaket olduğunu belirten Şahin, bu felaketten çıkarılması gereken çok önemli dersler olduğunu ifade etti. Bu kapsamda tüm ilgili kurum ve kuruluşların ciddi çalışmalar yaptığını dile getiren Şahin, "Deprem ve buna benzer afetlere hazırlık amacıyla çok ciddi çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. Binalar yenileniyor, kentsel dönüşümler yapılıyor. Yapılması gereken ne varsa yapılıyor" dedi.

Toplanma merkezleri belirlendi

Afetlere yönelik acil toplanma merkezleriyle ilgili bazı tartışmalar olduğunu anımsatan Vali Şahin, bu konuda korkulacak bir durum olmadığını vurguladı. Şahin, toplanma merkezleriyle ilgili gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Ancak bu konuda önemli bir uyarı yapmamız gerekiyor. Daha önce toplanma merkezi olarak belirlenen arazi ve binaların imara açıldığı yönünde söylentiler var. Aslında bununla ilgili ciddi bilgi yanlışlığı var. İlk etapta, boş bulunan araziler, geçici toplanma merkezi olarak belirlendi. Onların çoğu zaten imarlı ve sahipli arazilerdi. Dolayısıyla o insanların o arazilerde bina yapma hakkı bulunuyordu. Bunları yapma aşamasında toplanma merkezleri başka yerlere kaydırılarak, çözüm üretildi. Bu anlamda İstanbul belki ciddi bir fiziki sıkışıklık içerisinde ama vatandaşlarımızın böyle bir muhtemel afette ulaşabilecekleri yerler, elimizdeki imkanlar sonuna kadar harcanarak, afet müdahale planlarımızda belirlenmiş durumda"

Binaları korozyon yıktı

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Marmara'da 1999 yılında yaşanan depremde birçok binanın yıkılma nedeni korozyondu. Korozyonun sebebi ise su yalıtımının yapılmamasıydı" dedi. Çolakoğlu, "Hayati önemdeki su yalıtımı ile ilgili zorunluluk sadece kamu binalarında var. Özel sektörde böyle bir zorunluluk yok" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Acil toplanma yerleri için çözüm üretildi
  • 17.08.2016 15:27

Acil toplanma yerleri için çözüm üretildi

Açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, afetlere yönelik toplanma ala ...