maritbet girişmaritbet
Acarkent Acarlar camisi ibadete açıldı!

Acarkent Acarlar camisi ibadete açıldı!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in katıldığı açılış törenine vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Beykoz'da Camisi olmayan tek mahalle olan 10 bin kişinin yaşadığı Acarlar Mahallesi camisine kavuştu. Hayırsever iş adamı İsmet Acar'ın yaptırdığı cami cuma namazı öncesinde dualarla ibadete açıldı. 

Acarkent içerisinde 1500 m² alan üzerine inşa edilen cami 300 kişilik kapalı alan ve 500 kişilik açık alana sahip. 2 milyar TL'ye mal olan ve engelli erişimine uygun yapılan caminin lojmanı ve kütüphanesi de bulunuyor.  

Acarlar Camisi'nin açılışına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrrem Kaşıtoğlu, M. Hanefi Dilmaç, Salim Öztürk, belediye meclis üyeleri, Acarlar Muhtarı Yasemin Çamlıbel, camiyi yaptıran İsmet Acar ve mahalle sakinleri katıldı. 

Başkan Çelikbilek: “Acarlar Mahallesi taçlandı” 

Açılış töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Acarlar Mahallesi bu güzde camiyle taçlandı. Camiler huzur, güven ve muhabbettin olduğu, kardeşliğin ve iyiliğin yayıldığı Allah'a ait mekânlardır.  Acarkent'te camilerin sayısının çoğalmasını temenni ediyoruz. Mahalle sakinlerinden bu mekâna sahip çıkmalarını ve yaşatmalarını istiyor, hayırda bulunan iş adamı İsmet Acar'a teşekkür ediyorum. “ dedi. 
Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ise camilerin sosyal işlevine dikkat çekerek, kütüphanesiyle, konferans salonları ve spor alanlarıyla camilerin çok farklı şekilde hayata dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. 
Konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde camini açılışı yapıldı ve cuma namazı eda edildi. 
Açılışa katılan vatandaşlara namaz çıkışında Kur'an-ı Kerim ve meali hediye edildi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Acarkent Acarlar camisi ibadete açıldı!
  • 29.08.2015 09:46

Acarkent Acarlar camisi ibadete açıldı!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in katıldığı açılış törenine vatandaşla ...