maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül: İstanbul 2020 Olimpiyatları bu defa tamam!

Abdullah Gül: İstanbul 2020 Olimpiyatları bu defa tamam!

İstanbul gerçek bir olimpiyat şehri diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı için 'Bu defa tamam' dedi

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldukça ümit veren değerlendirmelerde bulundu. “İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Bu defa tamam” diyen Cumhurbaşkanı Gül, TÜMKAYDER heyetini kabulü sırasında İstanbul 2020 ile ilgili sorularımızı içtenlikle cevapladı. İşte, Cumhurbaşkanı Gül'ün adaylık değerlendirmesi; “İstanbul elmas gibidir, gerçek bir olimpiyat şehri olarak yükselmeye çoktan başladı. Artık bütün dünya bu gerçeği kabul ediyor. Bu en iddialı olduğumuz dönem. Ev sahipliğimiz bu defa da olmazsa kolay kolay bir daha olmaz.”

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  yazarımız  Hasan Sarıçiçek'e  2020 Olimpiyat adaylığımızla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“BİZ EN GÜZELİNİ YAPARIZ”
“Oyunlara her zamankinden daha fazla hazırız, bunu IOC üyelerinin de fark ettiğine inanıyorum. Gün Türkiye'nin günüdür. Oyunlar İstanbul'a verildiğinde sadece Türkiye ve bu şehir kazanmayacak bütün dünya olimpik anlamda çok şey kazanacak. İstanbul 2020, iki kıtada aynı anda yapılan ilk oyunlar olarak tarihe geçecek. Bu oyunlar, olimpiyat ailesini dünyanın başka hiç bir şehrinde var olmayan zengin tarih, etkileyici kültür ve yepyeni bir çevre ile tanıştıracak. Olimpiyat ruhu, henüz dokunamadığı çok geniş bölgelere, kültürlere ve inançlara ulaşabilecek. Bu şehir bütün antik ve çağdaş unsurlara sahip bir metropol olmanın ötesinde çok yönlü ticari, finansal ve kültürel yönü ile her geçen gün daha da yükseliyor. 2020'de bizi bekleyen bu tarihî an için bütün dünyaya çağrım, gelin birlikte çalışalım. ”

“2020'YE  HAZIRIZ”
“IOC üyeleri, 2001 yılındaki İstanbul ile bugünü birbirinden iyi ayırıyor mu? Bu sorunun cevabı 10 yıl önce başlattığımız, reformlarda yatıyor. İstanbul son 10 yılda kendini dönüştürdü bence 2020'ye her açıdan hazır; yeni havalimanları, yüksek hızlı trenler, metro hatları, otoyollar, yeni spor tesisleri ve dev konut projeleri var. Ayrıca 2002'de siyasi istikrar yolunda büyük bir adım attık daha güçlü bir Türkiye vizyonu ortaya çıktı. Kendimize ve geniş coğrafyada 'iyiliğin gücü' olabilme potansiyelimize inandık. Gayrisafi milli hasılamız üç katına çıktı ve dünyanın en büyük 17. ekonomisi oldu. 2020 çok daha parlak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemiz beklenmekte.”

SON KARAR  EYLÜLDE İKİ TURLU YARIŞ 
IOC, İstanbul'un yanı sıra Madrid ve Tokyo'nun da yarıştığı oyunlarla ilgili kararını 7-10 Eylül arası Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te verecek. İki aşamalı oylamada en çok oyu alan iki aday, finalde yarışacak. 95 IOC üyesinin vereceği tarihi kararda, 14 üyeli Değerlendirme Komisyonu'nun önümüzdeki ay IOC'ye sunacağı rapor, belirleyici olacak. 

Hasan SARIÇİÇEK/Türkiye 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Doğu Anadolu Bölgesi'nde evlerin çoğu teslim edilme aşamasında'
  • 21.01.2018 17:11

'Doğu Anadolu Bölgesi'nde evlerin çoğu teslim edilme aşamasında'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kült ...

Abdullah Gül'den sosyal projelere büyük destek!
  • 09.08.2014 15:15

Abdullah Gül'den sosyal projelere büyük destek!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 yıllık görev süresinde aldığı 30'dan fazla proje ...

Abdullah Gül'e Roosevelt tipi müze, memleketi Kayseri'de açılacak
  • 09.07.2014 16:30

Abdullah Gül'e Roosevelt tipi müze, memleketi Kayseri'de açılacak

28 Ağustos'ta Çankaya'dan ayrılacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Kayseri ...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da villa satın aldı mı?
  • 06.07.2014 16:38

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da villa satın aldı mı?

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul’da bir villa aldığına d ...

Abdullah Gül’ün gezdiği 81 ilin tarihli haritası hazırlandı
  • 19.06.2014 09:57

Abdullah Gül’ün gezdiği 81 ilin tarihli haritası hazırlandı

Cumhurbaşkanı Gül, bütün illeri gezen ilk cumhurbaşkanı olması sebebiyle kendisi ...

Abdullah Gül, Muğla'da kente ilişkin bilgiler aldı
  • 06.06.2014 15:43

Abdullah Gül, Muğla'da kente ilişkin bilgiler aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muğla Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, başkan ...