maritbet girişmaritbet
ABD emlak krizini anlatan filmi vizyona giriyor!

ABD emlak krizini anlatan filmi vizyona giriyor!

Wall Street, Hollywood'un ilgisini çekmeye devam ediyor.

Küresel ekonomiyi altüst eden 2008 finansal krizini tetikleyen ABD'deki emlak balonunun patlaması, Brad Pitt ve Christian Bale'in başrollerini paylaştığı film ile beyaz perdeye taşınıyor.

Tüm dünyada ses getiren beyzbol kitabı Moneyball'un yazarı Michael Lewis'in The Big Short: Inside the Doomsday Machine (Kıyamet günü makinasının içinde) adlı kitabından uyarlanan film, 2000'lerin ortalarındaki kredi ve emlak balonunun patlayacağını doğru tahmin eden ve finans dünyasının kaymak tabakasının dışındaki dört ismin hikayesini konu alıyor.

Dört ana karakterini Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling ve Steve Carrell'in canlandırdığı film, Türkiye'de 2016'da vizyona girecek.

ABD'deki emlak krizi neydi?

ABD'deki konut fiyatları 2000'li yıllar boyunca büyük bir yükselme gösterdi. Bu yükselmenin bir nedeni de kolaylıkla elde edilebilen tutulu satışlar (mortgage) idi. Sürekli olarak yükselen konut fiyatları piyasalarda aşırı derecede iyimser bir hava oluşturdu ve bankaların düşük gelirli ailelere konut almak için kolayca kredi sağlamalarına yol açtı. 

Konut fiyatları inişe geçince birden bire subprime mortgage (yüksek risk ve yüksek faizli kredi) denilen bu kredi piyasası çöktü, kredi faizlerini ödeyemeyen düşük gelirli ailelerinin iflas etmelerine ve konutlarına el konmasına neden oldu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Konut satışındaki artış, düşük faizin önemini gösterdi”
  • 17.08.2020 13:57

“Konut satışındaki artış, düşük faizin önemini gösterdi”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Temmuz 2020 Konut Satış İstatistikleri’ni değerl ...

Angelina Jolie, yeni evi için 20 milyon dolar ödeyecek
  • 27.05.2017 13:57

Angelina Jolie, yeni evi için 20 milyon dolar ödeyecek

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, boşanma sonrasında yeni hayatına tarihi bir malikane ...